Eva Viestová Rôzne

Voňavý guláš, super futbal a kopec zábavy 1/2

Od rána sa stovky ľudí postupne zbierali na ihrisku v Betliari, aby si na vlastné oči pozreli, čo všetko je pre nich pripravené na Betliarskom country kotlíku 2012. Lákavá vôňa guláša všetkým dráždila chuťové poháriky.

Park betliarskeho kaštieľa tvoril príjemný chládok pre jedenásť družstiev, ktoré súťažili o naj guláš. Väčšina družstiev mala originálne názvy a niektorí boli aj v originálnom oblečení. Každé z družstiev malo originálny postup pri varení, prípadne aj nejakú tú tajnú ingredienciu, aby porotu ohúril práve ten ich guláš. Odborná porota nakoniec vyhodnotila Andyho bandu ako naj a originálnym oblečením porotu najviac ohúrili Mocní a veselí, ktorí boli oblečení ako Rimania.

[size=15][color=#cc3300]­Aj fanúšikovia futbalu si prišli na svoje[/color][/si­ze] Počas varenia guláša zároveň prebiehal turnaj v minifutbale. Zúčastnilo sa ho sedem tímov. Zápasy aj samotné finále boli napínavé a víťazstvo si napokon odniesli hráči z Lipovníka. Viac futbalových info a foto prinesieme už čoskoro.

[color=#cc3300]­[size=14]Kopec zábavy pre malých i veľkých[/si­ze][/color] O zábavu bolo teda postarané pre rodičov aj deťúrence, ktoré sem prišli. Boli pre nich pripravené rôzne súťaže, v ktorých mohli získať rôzne ceny. Dospeláci súťažili napríklad v pílení dreva na čas či zatĺkaní klinca do dreva. Detičky sa mohli nonstop vyšanťovať na skákacom hrade, trampolíne, či šmykľavke. Súťažiť mohli v hádzaní loptičkou, skákaní či iných hrách, ktoré boli pre nich pripravené. Taktiež sa mohli povoziť na koníkoch.

[color=#cc3300]­[size=14]Hudba, tanec a zábava do neskorej noci[/size][/color] Popoludní si už všetci mohli vychutnať aj skvelú hudbu naživo. Ako prvá sa so svojimi skvelými pesničkami predstavila tunajšia country kapela Betliarske vidly. Po nich nasledovalo ešte niekoľko vystúpení kapiel ako sú Renaissense, Up side down a The Roads. Neskorú nočnú zábavu ešte rozprúdila diskotéka.

[size=15][color=#cc3300]­Tvorivé dielne aj mini remeselnícky jarmok[/color][/si­ze] V tvorivých dielňach ste si mohli vyrobiť náramky z kože, prípadne si nechať niečo pekné nakresliť na telo a tvár. V stánkoch zase šikovné tety ponúkali originálne ručne vyrábané výrobky. Mohli ste si tak kúpiť originálne náušnice, prstene, prívesky, ale aj obrázky utkané paličkami či výrobky z dreva.

A ako sa vyjadril jeden zo spoluorganizátorov, už čochvíľa začnú rozmýšľať, čo nové a zaujímavé si pre ľudí pripravia na budúcoročný Country kotlík. Máme sa teda na čo tešiť…

[color=#cc3300]­[size=15]POZRI­TE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z BETLIARA.[/si­ze][/color]

Voňavý guláš, super futbal a kopec zábavy 1/2
1
Galéria
BetliarAkcia
76
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM