Eva Viestová Iné športy

Viete čo je REVOLI?

Je to skratka pre Revúcku volejbalovú ligu. REVOLI sa už za štyri roky stala v našom meste známou skratkou a jej význam poznajú hádam všetci, čo majú pozitívny vzťah k športu a volejbalu zvlášť.

V roku 2007, keď sme rozbiehali prvý ročník mestskej volejbalovej ligy pre zmiešané družstvá, sme ani netušili, že záujem bude až taký veľký. Mysleli sme, že päť družstiev predstavuje maximum. A mýlili sme sa, po roku už bolo družstiev v súťaži osem a tento počet sa udržiava už tretí rok. Menili sa síce názvy družstiev, menili sa súpisky, ale s radosťou môžeme konštatovať, že vo štvrtom ročníku bolo na súpiskách spomínaných ôsmych družstiev v REVOLI spolu 134 hráčov. Podarilo sa nám cez zápolenie pod vysokou sieťou spojiť desiatky volejbalových nadšencov a spolu s hráčmi pritiahnuť do telocvične aj mnoho volejbalových priaznivcov.
4. ročník sme odštartovali úvodným turnajom 16. októbra 2010 a po 56 zápasoch, ktoré sa odohrali v dvoch častiach súťaže, sme ho slávnostne ukončili – ako ináč – záverečným turnajom 18. júna 2011. Všetky zápasy REVOLI sa hrajú v sobotu v telocvičniach ZŠ Hviezdoslavova a I. B. Zocha a na tomto mieste sa chceme úprimne poďakovať vedeniu oboch základných škôl za naozaj výraznú podporu pri realizácii súťaže. Treba povedať, že liga si získala stabilných priaznivcov. Obe telocvične sú počas súbojov plné a fanúšikovia sa starajú o dobrú náladu. Ukazuje sa, že v Revúcej a okolí je snáď nevyčerpateľná zásoba volejbalových talentov – či už z radov mladej generácie, alebo medzi „veteránmi“ (ospravedlňujem sa všetkým svojím rovesníkom), ktorí boli pri začiatkoch úspechov volejbalu v našom meste. Štvrtý ročník REVOLI bol toho dôkazom. Výsledky celého ročníka sú v tabuľke. A že to bolo opäť veľmi tesné, to ani nemusím zdôrazňovať. Víťazom sa stalo (o jediný set) družstvo Old group – Kráľov Dom pred každoročným finalistom – družstvom Zatrochovcov – ktorým sa tak nepodarilo obhájiť vlaňajšie prvenstvo. Nesmime však zabudnúť na ďalšiu skutočnosť, že hlavne v druhej časti ročníka začali „vystrkovať pazúriky“ nováčikovia súťaže – Amatéri – podarilo sa im potrápiť nejedného súpera a, že výkony sú čím ďalej vyrovnanejšie. Ešte, že sa na REVOLI netipuje – ináč by mali stávkari hlavy v smútku. Konečná tabuľka nám teda odkrýva výsledky jednotlivých zápasov a jednoznačne určuje konečné poradie dlhodobej súťaže. Ale ani náhodou neprezradí, koľko emócií, energie a urputného zápolenia sa odohrávalo v každom sete, v každom zápase. Ak ste sa zastavili v niektorej z telocviční a dali sa vtiahnuť do atmosféry jednotlivých stretnutí, určite mi dáte za pravdu, že na tom volejbale asi čosi je. Sme na prahu piateho ročníka. A tak chceme vyzvať všetkých volejbaluchtivých, aby začali pripravovať súpisky do nového ročníka. Pravidlá sú rovnaké ako vlani, detaily sa upresnia na začiatku ročníka. Prihlášky do 5. ročníka treba doručiť Mgr. Kataríne Šimkovej (ZŠ Hviezdoslavova) alebo RNDr. Eve Vidovej (SSOŠ, Železničná 2) do 15. 09. 2011. Prihláška obsahuje – názov družstva pre súťažný ročník 2011/2012, súpisku, meno a kontakty na vedúceho družstva. V závere chcem úprimne poďakovať všetkým, ktorí podporujú amatérsky volejbal v Revúcej a všetkým tohtoročným účastníkom pripomenúť – tak, ako sme si povedali na záverečnom turnaji – aby nezabúdali, že volejbal je nádherná hra a má nám prinášať predovšetkým radosť z férového zápolenia na ihrisku a príjemných stretnutí po zápasoch. A úplne na záver – všetkým krásne leto a po ňom veľa chuti znovu začať súboje pod vysokou sieťou. Informácie o REVOLI nájdete aj na www.revoli.estranky.sk.

Zdroj info : E. Vidová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM