Eva Viestová Krimi

VIDEO: Osadu v Muránskej Dlhej Lúke zachvátil požiar

Požiar dvoch provizórnych príbytkov v osade Rúbanka v obci Muránska Dlhá Lúka, okres Revúca, likvidovali dnes popoludní hasiči z Revúcej. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, pri požiari nikto neutrpel zranenie.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Osadu v Muránskej Dlhej Lúke zachvátil požiar
Foto: Eva Viestová

Príčinu požiaru zatiaľ hasiči nepoznajú. „Oheň je už lokalizovaný, momentálne miesto ešte monitorujeme. Predbežne sme škodu odhadli na 3500 eur,“ povedal Piater.

Rómska osada Rúbanka je momentálne bez elektrického prúdu a bez vody.

„Príbytky sú tam postavené bez povolení a aj elektroinštalácie sú vedené provizórne. Z bezpečnostných dôvodov museli preto dodávku elektrického prúdu odstaviť. Pri hasení došlo aj k poškodeniu vodovodu. Osada je napojená na spoločný vodomer, ktorý je vo vlastníctve obce. Zajtra to budeme musieť urýchlene opravovať,“ vysvetlil starosta obce Marek Nosko.

Poškodení obyvatelia, ktorí prišli o strechu nad hlavou, sa musia ubytovať u príbuzných. „Sme malá obec a nemáme žiadne priestory, kde by sme ich mohli čo i len dočasne ubytovať. Z rozpočtu našej obce si podobné priestory nemôžeme ani dovoliť,“ dodal Nosko.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z MIESTA POŽIARU.

Požiar v osade v Muránskej Dlhej Lúke
1
Galéria
Požiar v osade v Muránskej Dlhej Lúke
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM