Správy

Viac ako 450 detí si pozrelo ukážky hasičskej práce

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Revúcej pri príležitosti sv. Floriána - patróna hasičov uskutočnilo v úvode týždňa tradičný „ Deň otvorených dverí “ na Hasičskej stanici v Revúcej a Hasičskej stanici v Tornali.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako 450 detí si pozrelo ukážky hasičskej práce
Foto: Eva Viestová

Deň otvorených dverí bol spojený s ukážkami hasičskej techniky a prezentáciou jednotlivých zásahových činností príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a ich pripravenosti k plneniu úloh pri ochrane života a zdravia občanov a ich majetku.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru poskytli všetkým záujemcom informácie o činnosti a úlohách Hasičského a záchranného zboru. Ako už tradične o uvedenú akciu mali najväčší záujem deti a mládež. Počas celého dopoludnia navštívilo priestory Hasičskej stanice v Revúcej 460 detí v sprievod 52 dospelých osôb a na Hasičskej stanici v Tornali bolo 320 detí a 40 dospelých osôb.

Deti sa najviac zaujímali o hasičskú techniku a technické prostriedky, ktoré používajú hasiči pri svojej práci. Veľký záujem bol o možnosť vyskúšať si striekanie vodou, sadnúť si do „veľkého„ hasičského auta, alebo do hasičského člna, vyskúšať si hasičskú prilbu alebo lezeckú výstroj.

Pre príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Revúcej bol tohtoročný Deň otvorených dverí v niečom výnimočnejší, ako po iné roky. Okolo poludnia navštívil priestory okresného riaditeľstva prezident Hasičského a záchranného zboru gen. JUDr. Alexander Nejedlý v sprievode riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici plk. Ing. Dušana Sľúku.

Prezident HaZZ v prítomnosti príslušníkov okresného riaditeľstva vymenoval s účinnosťou od 1. mája 2014 do funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Revúcej pplk. Mgr. Jozefa Mikudu, ktorý doteraz vykonával funkciu vedúceho oddelenia. Novému riaditeľovi okresného riaditeľstva želáme v náročnej funkcii veľa úspechov.

info a foto: OR HaZZ Revúca

Deň otvorených dverí na hasičskej stanici v Revúcej
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM