Samospráva

V Jelšave chcú zrekonštruovať bývalú vojenskú bytovku: Vzniknúť má 48 bytov

Samospráva má pre projekt rekonštrukcie bytového domu už niekoľko rokov vypracovanú projektovú dokumentáciu, v minulosti už vyhlásila aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa.

Ilustračný obrázok k článku V Jelšave chcú zrekonštruovať bývalú vojenskú bytovku: Vzniknúť má 48 bytov
Zdroj: TASR

Samospráva Jelšavy v okrese Revúca chce zrekonštruovať bytový dom s bývalými vojenskými služobnými bytmi na Armádnej ulici. Obnovou nevyužívaného objektu by v meste pribudlo 48 nových nájomných bytov. Uviedol to primátor Milan Kolesár.

Riešia to už roky

„Táto bytovka bola postavená v 70. rokoch minulého storočia po príchode sovietskych vojsk do Jelšavy pre potreby ubytovania vojakov, dôstojníkov a ich rodín. Po zmene spoločenského zriadenia ju obsadili profesionálni vojaci z vojenského útvaru Jelšava, ktorý tu fungoval do roku 2006,“ priblížil primátor.

Myšlienkou obnoviť nevyužívaný bytový dom sa samospráva zaoberá už niekoľko rokov, problematická však bola časť pozemku, pri ktorej neznámeho vlastníka zastupoval Slovenský pozemkový fond. „Po zhruba štyroch rokoch našej žiadosti vyhoveli a ponúkli nám odpredaj tejto parcely. Tým pádom môžeme podať žiadosť na Štátny fond rozvoja bývania,“ vysvetlil Kolesár.

Desiatky bytov

Samospráva má pre projekt rekonštrukcie bytového domu už niekoľko rokov vypracovanú projektovú dokumentáciu, v minulosti už vyhlásila aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa. „Samozrejme do toho vstúpili zmeny cien materiálov a stavebných prác. Budeme sa musieť s víťazom dohodnúť, ako budeme pokračovať,“ poznamenal primátor.

V bytovom dome na Armádnej ulici by podľa projektovej dokumentácie malo vzniknúť 48 nových jedno a dvojizbových bytov. Mesto Jelšava za posledné roky zrekonštruovalo už tri bytovky, ktoré v minulosti využívali vojaci. Týmto spôsobom v rámci mesta pribudlo približne 50 nájomných bytov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM