Eva Viestová Krimi

Toto sa len tak nevidí: Policajti boli v službe s deťmi...

Naozaj netradičná služba mužov zákona. Dopravným policajtom v Revúcej počas bieleho dňa v teréne pomáhali malé deti. Vo štvrtok dopoludnia sa im tak pracovalo zaiste o niečo veselšie. V rámci dopravno-preventívnej akcie im výdatne asistovali žiaci zo

Ako povedala inštruktorka dopravného vyučovania v Revúcej Andrea Paliašová, pre deti je to mimoriadne cenná skúsenosť, pretože v praxi vidia priestupky, ktorých sa dopúšťajú vodiči. Dopravní policajti kontrolovali predovšetkým dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti v obci, ale aj požívanie alkoholu. Okrem toho kontrolovali autolekárničky, platnosť dokladov či technický stav vozidla.

** „Zapojenie detí je dôležité, aby ich vodiči viac vnímali, ako najohrozenejších účastníkov cestnej premávky. Deti potom vplývajú na svojich rodičov a zároveň tak získavajú vlastné skúsenosti, ktoré neskôr využijú už ako vodiči,“ **povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

[blockquote]Deti pozorne sledovali prácu dopravných policajtov a zároveň si sami všímali, ako sa jednotliví vodiči správali. Kontrolujúci policajt vždy deti najskôr informoval o tom, aké nedostatky zistil, no namiesto pokuty vyzval jedno z detí, aby vodiča poučili. Šoféri tak dostávali do rúk obrázky, ktoré majú byť pre nich buď odmenou, alebo výstrahou.[/bloc­kquote] ** „Pre deti je to cenná skúsenosť aj s toho pohľadu, že pri vyučovaní dopravnej výchovy dokážu lepšie chápať jednotlivé priestupky. Zároveň priamo od policajtov počujú, prečo je dôležité dodržiavať predpisy. Pri dopravnej kontrole sú totiž jednotlivé nebezpečenstvá viditeľné oveľa viac, ako na vyučovacej hodine,“ **doplnila Paliášová.

revuca24.sk/tasr

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z AKCIE.[/size][/co­lor]

Toto sa len tak nevidí: Policajti boli v službe s deťmi...
1
Galéria
PoliciaAkcia3105
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM