Správy Samospráva

Tornaľa opäť vyhlásila súťaž na rekonštrukciu kúpaliska: Čo je dôvodom?

Predpokladaná hodnota zákazky na základe oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie predstavuje takmer 720-tisíc eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku Tornaľa opäť vyhlásila súťaž na rekonštrukciu kúpaliska: Čo je dôvodom?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Tornaľa v okrese Revúca opäť vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa prvej etapy rekonštrukcie plážového kúpaliska, v rámci ktorej by v areáli mali pribudnúť tri nové bazény. Uchádzač o zákazku, ktorý bol vysúťažený minulý rok, od zmluvy nakoniec odstúpil. Uviedla to primátorka mesta Anna Szögedi.

„Ceny v stavebníctve išli hore a uchádzač to za vysúťaženú sumu nevedel urobiť. S firmou, ktorá bola ďalšia v poradí, sa zmluvu uzavrieť nepodarilo,“ vysvetlila primátorka. Mesto preto súťaž na rekonštrukciu kúpaliska opakuje, ponuky je možné predkladať do 5. mája. Predpokladaná hodnota zákazky na základe oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie predstavuje takmer 720-tisíc eur bez DPH.

Obnovou plážového kúpaliska sa v Tornali zaoberajú už niekoľko rokov, samospráva dlho čakala na výzvy na dotácie a osloviť sa pokúšala aj rôznych investorov. Prvú etapu rekonštrukcie však bude nakoniec realizovať z vlastných zdrojov. „Majú sa vybudovať tri nové bazény, z toho jeden bude relaxačný a dva budú určené pre deti,“ priblížila Szögedi s tým, že voda v bazénoch sa bude zohrievať s pomocou čerpadiel. Ako dodala, realizáciu prác očakáva budúci rok.

Plážové kúpalisko v Tor­nali sa nachádza v mestskej časti Králik, otvorené bolo v roku 1969. Jeho súčasťou je i prírodný bazén z umelo vytvorenej nádrže s rozlohou približne 15-tisíc štvorcových metrov a hĺbkou do 2,2 metra. V areáli sa nachádza aj vrt minerálnej vody hlboký 155 metrov. Kúpalisko je pre verejnosť uzatvorené od roku 2019.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM