Ľubomír Hudačko Správy

Tornaľa bez mestskej polície: Uvažuje nad využitím súkromných bezpečnostných služieb!

Mestská polícia v Tornali v tomto volebnom období nebude obnovená. Mesto ju zrušilo v roku 2004, podľa primátorky Anny Szögedi jej opätovné fungovanie zatiaľ finančná situácia mesta neumožňuje, hoci mestskí policajti by v meste boli potrební.

Ilustračný obrázok k článku Tornaľa bez mestskej polície: Uvažuje nad využitím súkromných bezpečnostných služieb!
Zdroj: TASR

„Z môjho hľadiska a aj z hľadiska občanov tu mestská polícia chýba a určite by nám pomohla pri problémoch s parkovaním či verejným poriadkom. V tomto volebnom období však mesto na jej zriadenie a prevádzku nebude mať prostriedky,“ uviedla primátorka. Ako dodala, uvažujú však nad využitím služieb súkromných bezpečnostných služieb.

„Musíme však najprv zistiť, akou formou by sa to dalo realizovať a aké by boli finančné náklady,“ povedala Szögedi. Podľa jej ďalších slov budú na základe dostupných možností v nasledujúcom období zvažovať aj zriadenie občianskych hliadok a uchádzať sa o granty. „V predchádzajúcom období sme už dokonca mali takýto projekt vypracovaný, bohužiaľ, nebol podporený,“ konštatovala Szögedi.

V Tornali je zriadené obvodné oddelenie Policajného zboru, podľa primátorky však spolupráca so štátnou políciou nebola počas posledných štyroch rokov na dostačujúcej úrovni a spokojní nemohli byť občania ani vedenie mesta. „Teraz však došlo na tunajšom obvodnom oddelení k istým zmenám a budem veľmi rada, ak sa spolupráca prehĺbi,“ vyjadrila sa primátorka.

Mohlo by vás zaujímať:

Policajti v akcii: Muži zákona zadržali Jána (46) z Revúcej, vieme čo je vo veci!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM