Od Vás

Sviatkom zamilovaných v Revúcej: Mladé ôsmačky nelenili, na líca maľovali symbol lásky!

Počas Valentína sa to na Základnej škole I. B. Zocha srdiečkami len tak hemžilo.O parádnu atmosféru sa postarala aj trojica ôsmačiek, ktoré potešili i svojich spolužiakov. Tým sa na lícach ocitol symbol lásky.

Ilustračný obrázok k článku Sviatkom zamilovaných v Revúcej: Mladé ôsmačky nelenili, na líca maľovali symbol lásky!
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 14-teho februára nájdeme v kalendári meno Valentín. Tento deň je venovaný našim láskam. Svätý Valentín má vo svete dlhú tradíciu. Prvé valentínske priania boli vyrobené v 19. storočí, keď Ester Howland predala vlastnoručne vyrobené valentínske pohľadnice.

Dnes sa odhaduje, že po celom svete sa každý rok zasiela jedna miliarda zaľúbených valentínok. V tento deň sa rozdávali valentínky aj v našej škole. Dievčatá z VIII.A triedy Janka, Saška a Dominika kreslili krásne maľované srdiečko na líčko. Valentínsky sviatok nám ponúka príležitosť povedať našim blízkym, že ich máme radi.

Aj dievčatá z tanečného krúžku vymenili hudbu za tvorivé ručičky v tvorivých dielňach s tematikou Valentín. Vytvorili krásne pestrofarebné srdiečka z rôznych materiálov. Fantázii sa medze nekládli – tvorili z papiera, z látky i z dreva. Radosť a potešenie z práce vykúzlili na ich tvárach nadšenie aj úsmev. Svoje výrobky prezentovali na nástenke v našej škole, aby potešili a inšpirovali všetkých žiakov i učiteľov našej školy.

Autorky: M. Pirochová, I. Sviežená

Valentín u Zocháčov poriadne srdiečkový, tak ako sa patrí.
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM