Eva Viestová Iné športy

Revúčan Peter bronzový na karate turnaji v Česku

V prvý októbrový víkend sa v českom meste Choceň uskutočnil jedenásty ročník turnaja Shotokan Cup, ktorý pravidelne organizuje SKC Sokol Vamberk. Tento ročník bol výnimočný aj tým, že sa konal pri príležitosti 150-teho výročia založenia Českej obce sokolskej.

Ilustračný obrázok k článku Revúčan Peter bronzový na karate turnaji v Česku
Foto: Eva Viestová

Na turnaji sa v kategóriách kata a kumite predstavilo 310 pretekárov, zo 48 klubov a štyroch štátov – Česko, Slovensko, Chorvátsko a India.

Z revúckych pretekárov sa na ňom predstavil len Peter Paulíny v kategóriách kumite, teda športový zápas. Bola to jeho prvá súťaž po niekoľkomesačnej prestávke, nakoľko dostali prednosť študijné povinnosti, ktoré úspešne zavŕšil titulom Mgr. na právnickej fakulte.

V kategórii kumite muži +84kg v prvom kole porazil 2:0 indického reprezentanta Singha Virendera. V boji o postup do finále prehral s neskorším víťazom kategórie Petrom Charvátom z KK Lichnice po taktickom výkone 0:2, takže napokon obsadil tretie miesto.

Peter štartoval aj v kategórii OPEN, kde žiaľ v prvom kole po nerozhodnom výsledku 0:0 s pretekárom Michalom Šolcom z TJ Karate Praha prehral na vlajky a do ďalších bojov o medaile už nepostúpil.

KarateTurnajCZ
4
Galéria
Foto: Eva Viestová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM