Jakub Forgács Správy Samospráva

Revúca reaguje na VOJNU na Ukrajine: V akcii sú pracovníci civilnej ochrany, prešli si kryty

V spolupráci s Odborom krízového riadenia a pracovníkmi civilnej obrany si mesto prešlo systém úloh a opatrení zameraných na ochranu života, zdravia a majetku.

Ilustračný obrázok k článku Revúca reaguje na VOJNU na Ukrajine: V akcii sú pracovníci civilnej ochrany, prešli si kryty
17
Galéria
Foto: Jozef Černek / Zdroj: Matica slovenská

Z dôvodu ťažkej situácie na Ukrajine Mesto Revúca na sociálnej sieti ubezpečuje ľudí, že podniká všetky dôležité kroky k bezpečnosti a budovaniu dôvery.

Prvé kroky

„Podnikli sme už prvé kroky a konkrétne opatrenia aj v spolupráci s pracovníkmi civilnej ochrany, zaktualizovali sme potrebnú dokumentáciu, prešli sme si zapustené a polozapustené kryty,“ uvádza mesto.

„Neustále sledujeme a monitorujeme situáciu na Ukrajine. V spolupráci s Odborom krízového riadenia a pracovníkmi civilnej obrany sme si prešli systém úloh a opatrení zameraných na ochranu života, zdravia a majetku, spočívajúcich najmä v analýze možného ohrozenia a v prijímaní opatrení na znižovanie rizík ohrozenia, ako aj určenie postupov a činnosti pri odstraňovaní následkov mimoriadnych udalostí,“ píše samospráva.

Spoločný postup

Poslaním civilnej ochrany je chrániť život, zdravie a majetok a utvárať podmienky na prežitie pri mimoriadnych udalostiach a počas vyhlásenej mimoriadnej situácie. „Všetky potrebné opatrenia sú zabezpečené aj Bezpečnostnou radou SR ako poradným orgánom vlády SR,“ spomína mesto so slovami, že napriek ťažkým dňom sa predstavitelia miest a obcí dohodli na spoločnom postupe pri riešení tejto situácie.

„V závere vás chceme ubezpečiť, že i napriek nepriaznivej situácii sme pripravení na prípadnú možnú migračnú vlnu z Ukrajiny. Zachovajme, prosím, v rámci možností pokoj a chladnú hlavu. Ubezpečujeme vás, že situáciu neustále monitorujeme a v predstihu sme pripravení a schopní operatívnych riešení,“ dodáva samospráva.

Zábery zo situácie na Ukrajine si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

FOTO: Ľudia na Ukrajine húfne opúšťajú Kyjev
17
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM