Jakub Forgács Správy Samospráva

Revúca reaguje na vlnu utečencov: Má možnosti na ubytovanie a myslí aj na ukrajinských žiakov

Mesto v spolupráci s OZ Naša Revúca, charitou Revúca a Červeným krížom neustále monitorujú situáciu na Ukrajine. Aké kroky už podnikla samospráva?

Ilustračný obrázok k článku Revúca reaguje na vlnu utečencov: Má možnosti na ubytovanie a myslí aj na ukrajinských žiakov
Zdroj: TASR/František Iván

Revúca podniká všetky dôležité kroky k bezpečnosti a budovaniu dôvery. Pre spravodajský portál Revuca.dnes24.sk to uviedla Lucia Goliášová, vedúca kancelárie primátora Mesta Rev[ca.

Aké kroky podnikli?

„Podnikli sme už prvé kroky a konkrétne opatrenia aj v spolupráci s pracovníkmi civilnej ochrany, zaktualizovali sme potrebnú dokumentáciu, prešli sme si zapustené a polozapustené kryty,“ spomenula.

„V spolupráci s Odborom krízového riadenia a pracovníkmi civilnej obrany sme si prešli systém úloh a opatrení zameraných na ochranu života, zdravia a majetku, spočívajúcich najmä v analýze možného ohrozenia a v prijímaní opatrení na znižovanie rizík ohrozenia, ako aj určenie postupov a činnosti pri odstraňovaní následkov mimoriadnych udalostí,“ vymenovala.

Všetky potrebné opatrenia sú podľa slov Goliášovej zabezpečené aj Bezpečnostnou radou SR ako poradným orgánom vlády SR. „I napriek ťažkým dňom sa predstavitelia miest a obcí dohodli na spoločnom postupe pri riešení tejto situácie,“ doplnila.

Akú pomoc ponúka mesto utečencom z Ukrajiny, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zábery z hraničných priechodov s Ukrajinou
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM