Správy Samospráva

Primátor Buchta o titule Mesto kultúry 2022: Verím, že do Revúcej prinesie viac turistov

Revúca sa Mestom kultúry na budúci rok stala vďaka projektu Prepni na Revúcu, ktorého cieľom je oživiť verejné priestory mesta, ale tiež partnerských miest a obcí v regióne prostredníctvom umenia a kultúry. Na

Ilustračný obrázok k článku Primátor Buchta o titule Mesto kultúry 2022: Verím, že do Revúcej prinesie viac turistov
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Titul Mesto kultúry 2022, ktorý Revúcej udelil Fond na podporu umenia (FPU), prinesie do mesta viac turistov a pomôže regiónu v rozvoji cestovného ruchu. Uviedol to primátor Revúcej Július Buchta.

Podpora v státisícou eur

„Práve v tejto dobe, keď rozvíjame cestovný ruch a snažíme sa upútať, je to asi to najlepšie, čo sa nám mohlo stať,“ povedal Buchta s tým, že vďaka zisku titulu sa mesto bude môcť začať venovať vytváraniu pracovných miest v oblasti cestovného ruchu, o čo sa dlhodobo usiluje.

Revúca sa Mestom kultúry na budúci rok stala vďaka projektu Prepni na Revúcu, ktorého cieľom je oživiť verejné priestory mesta, ale tiež partnerských miest a obcí v regióne prostredníctvom umenia a kultúry. Na realizáciu svojich aktivít získalo mesto žiadanú podporu vo výške 237 618 eur.

„Budeme sa snažiť do bodky naplniť odkaz slovenského Mesta kultúry. Skutočná práca sa začína až teraz. Jedna vec je vyhrať, druhá vec je zrealizovať všetky podujatia,“ poznamenal Buchta.

Viac o projekte Prepni na Revúcu sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM