Správy

Na Gemeri má vzniknúť NOVÁ výrobná LINKA: Vytvorí aj ďalšie PRACOVNÉ miesta

Linka na výrobu drevených brikiet v Jelšave je súčasťou riešenia zlej kvality ovzdušia v meste a okolí, ktoré v decembri 2023 schválil vládny kabinet.

Ilustračný obrázok k článku Na Gemeri má vzniknúť NOVÁ výrobná LINKA: Vytvorí aj ďalšie PRACOVNÉ miesta
Zdroj: EASYFOTO TASR/Miroslava Mlynárová

Nová linka na výrobu drevených brikiet, ktorá je súčasťou vládneho riešenia havarijného stavu kvality ovzdušia v Jelšave, má vzniknúť v tunajšom areáli bývalých vojenských kasární. Fungovať by mala od roku 2025, v tomto roku samosprávu čaká náročná príprava projektu. Pre TASR to skonštatoval primátor mesta Milan Kolesár.

Výmena vykurovacích zariadení

Linka na výrobu drevených brikiet v Jelšave je súčasťou riešenia zlej kvality ovzdušia v meste a okolí, ktoré v decembri 2023 schválil vládny kabinet. Projekt tiež zahŕňa zámer výmeny starých vykurovacích zariadení v približne stovke domácností a mestských nájomných bytoch. Poslanci mesta Jelšava na utorňajšom (13. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva odobrili podanie žiadosti o dotáciu zo strany Mestského sociálneho podniku Jelšava, ktorý bude výrobnú linku prevádzkovať.

Jelšava v rámci projektu žiada na realizáciu oboch zámerov o 3,15 milióna eur. Výrobnú linku na kvalitné tuhé palivo plánujú umiestniť v areáli, ktorý samospráve ostal po armáde. „Ide o zadnú časť areálu kasární, chceme využiť starú budovu telocvične,“ priblížil Kolesár s tým, že objekt bude potrebné čiastočne opraviť. Realizácia projektu je naplánovaná od roku 2025, spustenie výroby i výmenu vykurovacích zariadení v domácnostiach by chceli stihnúť do začiatku vykurovacej sezóny 2025/2026.

Viac o tom, koľko nových pracovných miest pribudne, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM