Sandra Polovková Kultúra

Jesenná sobota v prírode: Pripravuje sa už 19. ročník prechodu Valikinou trasou

Po chladnom počasí sa má podľa predpovedí počasia opäť otepľovať. Teplota v priebehu nasledujúceho týždňa má dosiahnuť až príjemných 18 °C. Dúfajme, že aj sobota 26. októbra, bude plná slnka, bez chladného vetra. Jednoducho ideálna na jesennú turistiku. Poďte si ju vychutnať na Valikinu trasu...

Ilustračný obrázok k článku Jesenná sobota v prírode: Pripravuje sa už 19. ročník prechodu Valikinou trasou
Zdroj: Dnes24.sk

Turistický oddiel z Rimavskej Soboty, ktorý sídli v Tisovci pozýva svojich členov, občanov mesta a širokú turistickú verejnosť už na 19. ročník prechodu Valikinou trasou.

Spomienka na Valiku Husaníkovú

Podujatie v prírode nie je len relaxom po náročnom pracovnom týždni, ale už devätnásty krát aj spomienkou na náhle úmrtie Valiky Husaníkovej, bývalej členky oddielu.

Nezabudnite sa prihlásiť

Ak sa chcete spomienky a výletu zúčastniť, nezabudnite sa prihlásiť najneskôr do stredy, 23. októbra, pri vedúcom podujatia, Mirovi Bysterskom. Zastihnete ho na telefónnom čísle 0949 522 695. Druhá možnosť, je zatelefonovať tajomníčke oddielu B. Brádňanovej na číslo 0902 255 662 alebo na 047/ 560 38 12.

22 kilometrov v nádhernej prírode

Dĺžka trasy je približne 22 kilometrov. O ôsmej ráno je naplánované stretnutie účastníkov pod železničným mostom na Muránskej ulici. Odtiaľ, približne o pol deviatej, prídete na cintorín pri futbalovom ihrisku, kde bude pietne položenie kytice na hrob Valiky Husaníkovej.

2. zrazové stanovisko a odchod na trasu

Ak náhodou nebudete v sobotné ráno stíhať, môžete prísť až na druhé zrazové stanovisko, na železničné priecestie Slávča. Odtiaľ už budete v skupine prechádzať na trasu. Tá je zostavená z miest: Veľká železničná stanica v Tisovci, dolina Slávča, Hajnaš, Kozák, Hrdzavé, dolina Kačkava a príchod do Tisovca.

Čakajú vás aj dve príjemné zastávky

Prvá je naplánovaná na pol dvanástu pri lesníckej chatke pod Hajnašom. O 13.00 je na programe občerstvenie v Kačkave pri chate u Brožov. V ponuke bude turistický guľáš. Pozor, iba pre vopred prihlásených účastníkov!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM