Jakub Forgács Správy

Je vám horúco? Hrozia ešte väčšie výčiny počasia, Revúcky okres čelí VÝSTRAHÁM

Pri pobyte vonku zvýšte opatrnosť. Meteorológovia varujú náš okres pred poriadne vysokými teplotami.

Ilustračný obrázok k článku Je vám horúco? Hrozia ešte väčšie výčiny počasia, Revúcky okres čelí VÝSTRAHÁM
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Meteorológovia varujú Revúcky okres pred vysokými teplotami. Výstrahy 1. stupňa sú vydané v pondelok 21. júna od 13.00 do 18.00 hod., ale aj v utorok 22. júna od 13.00 do 18.00 hod. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Bude horúco

V okrese Revúca sa podľa slov meteorológov v týchto dňoch miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňuje web SHMÚ.

Ďalšie aktuálne správy

Až 2. stupňa

Ešte teplejšie však môže byť v stredu 23. júna od 13.00 do 18.00 hod., kedy meteorológovia vydali pre Revúcky okres výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami..

„V okrese Revúca sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C,“ píšu meteorológovia, podľa ktorých takáto vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Revúcej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM