Správy

Do Revúcej zavítal veľvyslanec Indie. So samosprávou hľadá možnosti spolupráce

Hľadanie možností spolupráce a zoznámenie sa s regiónom Gemer sú hlavnými dôvodmi dnešnej návštevy veľvyslanca Indie v SR Rajivu Misru v Revúcej. Ako povedala primátorka Revúcej Eva Cireňová, pred veľvyslancom sa chcú v sobotu 28. septembra prezentovať aj tradičnou Hubertovou jazdou.

Ilustračný obrázok k článku Do Revúcej zavítal veľvyslanec Indie. So samosprávou hľadá možnosti spolupráce
Foto: Eva Viestová

Rajiva Misra si dnes pozrel výrobu syntetických kobercov. Popoludní sa zameral najmä na prírodné krásy a navštívil aj jaskyňu Domica.

„Pokračujeme v pozývaní veľvyslancov do Revúcej, kde sa usilujeme nadviazať kontakty, ktoré by v budúcnosti mohli znamenať oživenie celého regiónu. Naši podnikatelia by mohli nájsť možnosti spolupráce aj s Indiou. My vidíme potenciál hlavne v oblasti cestovného ruchu. Pána veľvyslanca sme preto pozvali aj na Hubertovu jazdu, ktorú v Revúcej organizujeme už po štrnásty raz. Zároveň sme to spojili aj s jesennými slávnosťami poľovníkov, rybárov a včelárov,“ povedala Cireňová.

Veľvyslanec Indie cestoval do Revúcej trasou medzi Zbojskou a Tisovcom, ktorú v súčasnosti prerábajú, aby spĺňala kritéria cesty prvej triedy. Mohol sa tak oboznámiť so situáciou v dopravnej infraštruktúre regiónu.

„V Revúcej by som chcel spoznať ekonomický stav mesta, ale aj regiónu. Zároveň by som chcel, aby niekto mohol zasa vycestovať za hľadaním spolupráce aj do Indie,“ dodal Misra.

Veľvyslanec Indie na návšteve v Revúcej
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM