Krimi

Dráma v Jelšave: Samovraha odhovárali od skoku zo strechy vyjednávači

Viac ako štyri hodiny komunikovali traja policajní vyjednávači so 49-ročným mužom.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Jelšave: Samovraha odhovárali od skoku zo strechy vyjednávači
Zdroj: TASR/Branislav Caban

Vyhrážal sa, že skočí zo strechy rodinného domu v Jelšave v Revúckom okrese. O prípade informovala hovorkyňa banskobystrického Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová s tým, že na mieste boli i zdravotní záchranári a hasiči.

Vyhrážky

„Ráno sme prijali oznámenie od družky muža, že sa nachádza na hrebeni strechy rodinného domu a chce spáchať samovraždu. Uviedla, že má pri sebe britvu aj kábel omotaný okolo krku a chce skočiť zo strechy. Muž bol rozrušený, trpel halucináciami a nechcel zo strechy zliezť. Pod hrozbou, že si ublíži, nechcel k sebe nikoho pustiť,“ priblížila hovorkyňa.

Dodala, že polícia uzavrela celú ulicu a na miesto sa dostavili traja policajní vyjednávači, ktorí dotyčného od jeho úmyslu odhovárali. „Po 14.00 hodine napokon muž dobrovoľne zliezol zo strechy a zdravotníci mu poskytli prvotné ošetrenie,“ konkretizovala Faltániová.

Následne policajti podľa jej slov muža previezli na policajné oddelenie v Jelšave a neskôr asistovali pri jeho prevoze na psychiatrické oddelenie v Rožňave.

foto je ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM