Rôzne

Deviataci zo Zochovej školy poučili mladších spolužiakov o bezpečnosti

V posledný aprílový týždeň prebiehali v našej škole aktivity k týždňu bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci (BOZP). Tematiky BOZP všeobecne sa výborne zhostili naši najstarší, deviataci.

Ilustračný obrázok k článku Deviataci zo Zochovej školy poučili mladších spolužiakov o bezpečnosti
Foto: Eva Viestová

Zistili, že najrozsiahlejšiu časť pracovného práva EÚ tvorí problematika BOZP. Pozreli sa aj do histórie tejto problematiky a zistili, že prvé zákony, ktoré ošetrovali bezpečnosť práce boli na Slovenskom území vydané v roku 1854 pre baníctvo.

Niektorí z deviatakov sa rozhodli spracovať projekt z konkrétnej oblasti.

Poznatky a vedomosti o BOZP pri práci s chemikáliami v laboratóriu, pri práci s počítačom a o „ Systéme právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci“ spracovali v projektoch vo forme powerpointových aj wordových prezentácií. Pri príležitosti tohto týždňa si v rámci hodín telesnej a športovej výchovy podrobnejšie zopakovali aj BOZP v telocvični a na školskom športovom ihrisku.

Naša škola vedie žiakov k tomu, aby pri každej činnosti dbali na svoje zdravie a bezpečnosť. Žiaci sú každoročne oboznamovaní o podmienkach práce na vyučovacích hodinách, kde je potrebná zvýšená opatrnosť a zdôrazňuje sa im význam bezpečnosti a ochrany zdravia pre ich budúcu profesijnú činnosť.

info a foto: ZŠ I.B.Zocha

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM