Jakub Forgács Správy

BBSK vyradí tornaľské gymnázium zo siete škôl a školských zariadení. Toto je dôvod

Gymnázium Tornaľa bude zo siete škôl oficiálne vyradené 31. augusta 2019. Zavŕši sa tým jeho približne 70-ročná história, počas ktorej fungovalo v Tornali a posledný školský rok 2018/2019 v Rimavskej Sobote, v budove tamojšieho Gymnázia Ivana Kraska.

Ilustračný obrázok k článku BBSK vyradí tornaľské gymnázium zo siete škôl a školských zariadení. Toto je dôvod
Zdroj: TASR

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) vyradí Gymnázium Tornaľa s vyučovacím jazykom maďarským, ktoré vlani presťahoval do Rimavskej Soboty, zo siete škôl a školských zariadení. Rozhodli o tom krajskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí v Jelšave v Revúckom okrese.

„Vyraďujeme ho zo siete z toho dôvodu, že je tam 19 žiakov štvrtého ročníka, ktorí v súčasnosti maturujú. Ďalší žiaci na gymnáziu nebudú, takže táto škola prirodzene zaniká,“ objasnil riaditeľ odboru školstva Úradu BBSK Miroslav Martiš.

Gymnázium Tornaľa bude zo siete škôl oficiálne vyradené 31. augusta 2019. Zavŕši sa tým jeho približne 70-ročná história, počas ktorej fungovalo v Tornali a posledný školský rok 2018/2019 v Rimavskej Sobote, v budove tamojšieho Gymnázia Ivana Kraska. To je zároveň pre tornaľských žiakov najbližším, na ktorom sa stále môžu vzdelávať v maďarskom jazyku. Ďalšie okolité gymnáziá sú v Rožňave a Revúcej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM