Jakub Forgács Správy

Plavci sa POTEŠIA: Po ZATVORENÍ plavárne prišlo RIEŠENIE, pomôže škola

O zatvorení plavárne v Banskej Štiavnici rozhodlo mestské zastupiteľstvo ešte v decembri minulého roka. Kde si budete môcť zaplávať po novom?

Ilustračný obrázok k článku Plavci sa POTEŠIA: Po ZATVORENÍ plavárne prišlo RIEŠENIE, pomôže škola
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Verejnosť bude môcť od utorka 20. februára využívať na plávanie bazén v Súkromnej základnej škole Guliver v Banskej Štiavnici. Ako informovala radnica, bazén bude pre verejnosť prístupný každý utorok a štvrtok od 18.00 do 20.00 hod. a v sobotu od 17.00 do 19.00 hod.

Zatvorená plaváreň

Na možnosti využívať bazén v tejto súkromnej škole verejnosťou sa samospráva so spoločnosťou Tidly Slovakia dohodla po tom, čo dočasne zatvorila mestskú plaváreň. Objekt Mestských kúpeľov, kde sa plavecký bazén nachádza, chcú totiž zrekonštruovať.

O zatvorení plavárne rozhodlo mestské zastupiteľstvo ešte v decembri minulého roka. Hlavným dôvodom sú podľa primátorky Nadeždy Babiakovej vysoké prevádzkové náklady. Zatvorením prevádzky ušetrí mesto 130-tisíc eur, prostriedky chce použiť na vypracovanie projektovej dokumentácie alebo spolufinancovanie v prípade získania dotácie. Rekonštrukciu celého objektu chcú rozdeliť na dve etapy, v prvej by sa opravil bazén a rozvody.

Bazén v súkromnej základnej škole môžu obyvatelia zatiaľ využívať do konca júna. Babiaková už pred časom avizovala, že po tomto období samospráva vyhodnotí, aký je zo strany obyvateľov záujem o túto službu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM