Jakub Forgács Krimi

ZDROGOVANÝ a OPITÝ skončil na streche: Mladý vodič sa sám poslal do nemocnice, FOTO

Pri nehode sa podľa slov mužov zákona zranil 26-ročný vodič. Nasledovalo nepríjemné zistenie policajtov.

Ilustračný obrázok k článku ZDROGOVANÝ a OPITÝ skončil na streche: Mladý vodič sa sám poslal do nemocnice, FOTO
4
Galéria

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok (18.5.) krátko pred 21.00 hodinou na ceste I/16 v katastri Lučenca. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Zranený vodič

„Podľa doterajších zistení z miesta nehody, 26-ročný vodič z Rimavskej Soboty viedol vozidlo Škoda Enyaq v smere od Lučenca na Pincinú, pričom pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy dostal na mokrej ceste s vozidlom šmyk následkom čoho zišiel na pravú krajnicu a narazil do zvodidiel, cez ktoré vyletel mimo cestu do poľa. Tu sa auto niekoľkokrát prevrátilo cez strechu,“ uviedli krajskí policajti.

Pri nehode sa podľa slov mužov zákona zranil 26-ročný vodič, ktorý podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s dobou práceneschopnosti do 10 dní, ak nenastanú komplikácie.

Opitý a zdrogovaný

„Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala v prepočte 1,04 promile alkoholu. Na základe jeho fyzických príznakov a reakcií bol však vyzvaný, aby sa podrobil aj lekárskemu vyšetreniu spojenému s odberom a vyšetrením krvi a iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený inou návykovou látkou s čím súhlasil,“ pokračovali policajti so slovami, že vykonaná toxikológia potvrdila v jeho organizme amfetamín, metamfetamín a tetrahydrokan­nabinol.

Vodičský preukaz bol vodičovi zadržaný. „Polícia v Lučenci začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodali policajti so slovami, že pri dopravnej nehode došlo ku totálnej škode na vozidle Škoda Enyaq, a to vo výške približne 60-tisíc eur. Nehodou došlo aj k poškodeniu zvodidiel, pričom škoda bola vyčíslená na približne 500 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Havária vodiča pod vplyvom alkoholu a drog
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM