Krimi

Výpravca vlakov bol pod vplyvom alkoholu

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 52-ročného muža.

Ilustračný obrázok k článku Výpravca vlakov bol pod vplyvom alkoholu
Zdroj: TASR

Po predchádzajúcom požití alkoholických nápojov, nastúpil na dennú pracovnú zmenu ako výpravca vlakov a počas služby vypravil jeden osobný vlak.

Krátko pred 8.00 hodinu bol na železničnej stanici Breznička, policajtom oddelenia železničnej polície vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške, pričom mu v dychu namerali 0,58 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,21 promile.

„Porušil povinnosť vyplývajúcu zo zákona o dráhach a vzhľadom na jeho pracovné zaradenie je takéto konanie obzvlášť nebezpečné. Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní,“ informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Odňatím slobody na 2 až 5 rokov sa páchateľ potrestá, ak vykonáva v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky, konanie, pri ktorom by mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone zamestnania alebo inej činnosti, pri ktorých je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný, najmä ak vedie prostriedok hromadnej dopravy.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM