Správy

Výborná správa pre fiľakovských školákov: Dostanú nové učebne a moderné IT vybavenie

Modernizáciou odborných učební v ZŠ chce mesto zvýšiť pripravenosť žiakov na každodenný život a ďalšie odborné vzdelávanie.

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa pre fiľakovských školákov: Dostanú nové učebne a moderné IT vybavenie
Zdroj: TASR

V trojici základných škôl (ZŠ) vo Fiľakove v okrese Lučenec pribudnú nové odborné učebne a moderné IT vybavenie. Majú prispieť k skvalitneniu odborného a inkluzívneho vzdelávania žiakov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Pribudne aj 3D tlačiareň

Nová učebňa techniky s odborným vybavením a učebnými pomôckami vznikne v ZŠ Štefana II. Koháriho s vyučovacím jazykom maďarským, orientovať sa bude na rozvoj praktických zručností. V učebni budú žiakom k dispozícii pracovné dielenské stoly, zveráky, píly, kladivá a ďalšie pomôcky.

V ZŠ Farská lúka pribudne učebňa určená na výučbu IT technológií a predmetu malý ekologický farmár. Okrem dielenských stolov budú môcť žiaci na vyučovaní využívať aj interaktívnu tabuľu, dataprojektor či 3D tlačiareň.

„Na oboch školách sa v rámci projektu ráta so stavebnými prácami, ktoré majú už existujúce učebne prispôsobiť požiadavkám moderného vyučovania techniky, ako napríklad výmenou zastaralých rozvodov, omietok, podláh, okien, umývadiel a s následným nákupom potrebnej techniky a vybavenia,“ priblížila Kovácsová.

Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM