Eliška Šándorová Správy

VIDEO: V Lučenci si uctili pamiatku zosnulého novinára a jeho snúbenice, v meste bude aj protest

Prípad vraždy novinára a jeho snúbenice nenecháva chladnými ani menšie mestá. Nielen v Bratislave a krajských mestách, ale aj občania v Lučenci plánujú protest.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V Lučenci si uctili pamiatku zosnulého novinára a jeho snúbenice, v meste bude aj protest
Zdroj: Facebook

Udalosť vraždy dvoch ľudí presahuje Slovensko a zároveň spája aj ľudí takpovediac v mestách „mimo diania“. V hlavnom meste a iných krajských mestách sa najmä včera konali pietne spomienky, a nebolo tomu inak ani v Lučenci.

Aj v našom meste sa uskutočnilo zapaľovanie sviečok na pamiatku mladého investigatívneho novinára Jána Kuciaka, ktorého spoločne s jeho priateľkou Martinou Kušnírovou cez víkend zavraždili.

Prípad vraždy však mobilizuje doslova celý národ a mnohí chcú ísť do ulíc protestovať proti celkovému politickému systému posledného desaťročia.

Okrem Bratislavy budú v piatok (2. marca) v rovnakom čase pochody aj v Martine, Brne a Banskej Bystrici a nie je vylúčené, že sa pridajú ďalšie mestá.

Podľa našich informácií je v Lučenci ohlásený protest na piatok 16. marca od 16:00 do 18:00 hod na Nám. Republiky.

„Protest zvolávame preto, lebo už nechceme skorumpovaných politikov a skorumpovaný systém, ktorý vládne. Veríme, že Lučenčania a blízke okolie sa pridá na tento protest proti korupcii a voláme všetkých ľudí dobrej vôle,“ uviedol Michal Kelemen, organizátor.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM