Michaela Mozolányová Samospráva

V meste bude o niečo bezpečnejšie: Vieme, kde pribudnú štyri nové merače rýchlosti

Štyri nové merače rýchlosti vozidiel pribudnú v rámci mestského dopravného okruhu na dvoch uliciach v meste. Pomôcť majú pri dodržiavaní ustanovenej rýchlosti.

Ilustračný obrázok k článku V meste bude o niečo bezpečnejšie: Vieme, kde pribudnú štyri nové merače rýchlosti
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa mesta Lučenec, Michaela Hrnčiarová samospráva má v pláne zakúpiť štyri kusy meračov rýchlosti. Umiestnené by mali byť v rámci mestského dopravného okruhu na uliciach B. Němcovej (2 ks) a M. Rázusa(2ks).

Mesto Lučenec na základe svojich zistení a podnetu občanov iniciovalo pracovné stretnutie dotknutých osôb – predstaviteľov mesta, obyvateľov, Okresného dopravného inšpektorátu, poslancov MsZ, kde riešilo otázku vo veci prijatia opatrení v záujme zachovania bezpečnosti a dodržiavania ustanovenej rýchlosti na komunikáciách ulica B. Nemcovej a ulica M. Rázusa. „Tieto ulice spadajú do mestského dopravného okruhu a svojím dĺžkovým a šírkovým usporiadaním s prihliadnutím na umiestnenie komunikácie a intenzitu dynamickej dopravy lákajú vodičov nerešpektovať príslušné ustanovenia cestnej premávky. Na základe výstupov z uvedeného pracovného stretnutia, kde sa riešili rôzne formy upokojenia dopravy vzišiel návrh umiestniť na predmetných cestách merače rýchlosti,“ vysvetlila hovorkyňa.

Podľa jej slov budú môcť byť merače rýchlosti osadené a spustené až po zabezpečení všetkých podmienok, ktoré si legislatíva vyžaduje. „Predpokladaný termín spustenia prevádzky meračov rýchlosti je však do 31.júla 2014,“uviedla Hrnčiarová. Mesto má na tento účel schválené prostriedky Mestským zastupiteľstvom vo výške 10 000 eur. Presná suma však bude známa až po vyhodnotení cenových ponúk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM