Správy Samospráva

V Lučenci začali s výstavbou nového parkoviska: Ako má vyzerať?

Do vybudovania nových parkovacích miest na Adyho ulici mesto investovalo viac ako 120-tisíc eur, stavebné práce sú naplánované do konca júla.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci začali s výstavbou nového parkoviska: Ako má vyzerať?
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Na Adyho ulici v Lučenci sa začala výstavba nového parkoviska, ktoré do vnútroblokového priestoru prinesie 33 parkovacích miest. Mesto v rámci projektu počíta i s rekonštrukciou okolitých spevnených plôch. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

Ako bude vyzerať?

„Hlavným cieľom projektu je dobudovanie parkoviska v existujúcom vnútroblokovom priestore Adyho ulice a súčasne zrekonštruovanie okolitých existujúcich spevnených plôch, čo prispeje k zlepšeniu celkovej dopravnej situácie a statickej doprave na danom úseku,“ priblížilo mesto.

Nové parkovisko je navrhnuté na pôvodnej zatrávnenej ploche, tvoriť ho bude 33 kolmých parkovacích stojísk. Parkovacie plochy i účelová komunikácia budú pozostávať z betónovej zámkovej dlažby. Vjazd a výjazd z parkoviska bude samostatný, organizácia dopravy na parkovisku bude jednosmerná. Na okraji parkoviska by malo v budúcnosti pribudnúť i nové polopodzemné kontajnerové stanovište.

Dokedy potrvajú práce?

Do vybudovania nových parkovacích miest na Adyho ulici mesto investovalo viac ako 120-tisíc eur, stavebné práce sú naplánované do konca júla. Samospráva účastníkov cestnej premávky žiada o zhovievavosť a tiež o rešpektovanie dočasného prenosného dopravného značenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM