Jakub Forgács Správy

V Lučenci pribudla nevšedná NOVINKA: Viete, čo symbolizuje toto srdce? FOTO

V Lučenci máme možnosť zazrieť Srdce Vďaky od pondelka 26. apríla na Ulici novohradská medzi budovami mestského úradu a YMCA.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci pribudla nevšedná NOVINKA: Viete, čo symbolizuje toto srdce? FOTO
4
Galéria

Po celom svete je nainštalovaných tridsať svetelných sŕdc, symbolizujúcich vďaku všetkým, ktorí stoja v prvých líniách a už viac ako rok odhodlane bojujú s koronavírusom. Taktiež reprezentujú poďakovanie všetkým občanom, ktorí zodpovedne pristupujú k dodržiavaniu stanovených opatrení súvisiacich s pandémiou Covid-19. Informovala o tom lučenecká primátorka Alexandra Pivková na sociálnej sieti.

Srdcia Vďaky sú podľa slov primátorky umiestnené pred nemocnicami, mobilnými odberovými miestami, obecnými či mestskými úradmi a na exponovaných miestach. „Momentálne sa nachádzajú napríklad v Budapešti (Maďarsko), Villachu (Rakúsko), Zlíne (Česká republika), Spojenom kráľovstve a Mexiku, kde srdcia kolujú po nemocniciach, či vo Francúzsku, kde okrem Paríža a Bordeaux už prešli Srdcia Vďaky ďalších desať miest,“ spomenula Pivková.

„Na Slovensku vďaka ochote zastupiteľov miest a obcí zapojiť sa do akcie a záujmu o šírenie tejto krásnej kampane, sú zapožičiavané už tri Srdcia Vďaky bezplatne na 1–2 týždne,“ pokračovala.

Ďalšie aktuálne správy

Aj v Lučenci

„V Lučenci máme možnosť zazrieť Srdce Vďaky od pondelka 26. apríla na Ulici novohradská medzi budovami mestského úradu a YMCA,“ uviedla primátorka.

„Okrem tých, ktorým je primárne venovaná, sa kampaň všade stretáva so zvýšeným a pozitívnym záujmom okoloidúcich. To jej dodáva pridanú hodnotu. Srdce tak slúži nielen ako prejav vďaky, ale aj svetlo nádeje a záblesk radosti pre všetkých ľudí, ktorých situácia s vírusom nečakane zasiahla alebo ešte len zasiahne,“ dodala Pivková so slovami, že Srdcia Vďaky putujú naprieč svetom ako posol dobrých správ a aj symbol toho, čo dnes všetci potrebujeme: a to je nádej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: V Lučenci pribudlo Srdce Vďaky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM