Boris Macko Kultúra

TOP lákadlá nového týždňa. Výber akcií, ktoré v Lučenci stoja za návštevu

Rozmýšľate, ako budete tráviť najbližšie dni? Máme pre vás pár tipov. Stačí si vybrať z prehľadu, ktorý sme pre vás pripravili v redakcii!

Ilustračný obrázok k článku TOP lákadlá nového týždňa. Výber akcií, ktoré v Lučenci stoja za návštevu
46
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

PETROHRAD OČAMI DETÍ

do 31. 1. 2017, historická Radnica Lučenec

Predstavy našich najmenších na druhé najväčšie mesto Ruska si môžete pozrieť do konca januára. Výstavu si zobral pod patronát Generálny konzul SR v Sankt Peterburgu Augustín Čisár a gubernátor Sankt Peterburgu Georgij Sergejevič Poltavčenko.

SLÁVNE STAVBY

do 3. 2. 2017, OC Galéria Lučenec

Vďaka výstave môžu Lučenčania cestovať po svete zadarmo. Ponúkne 80 3D puzzle modelov z 35 štátov sveta. Len pre zaujímavosť sa tu dajú nájsť Tadž Mahal, Socha slobody, Big Ben či egyptské pyramídy. Výstavu vhodne dopĺňajú aj zábery cestovateľa Ľuba Špirka, či New York a Manhattan z vtáčej perspektívy. Výstava potrvá do 3. februára 2017.

KROJOVANÉ MINIATÚRY

1. 2. 2017 – 5. 2. 2017, Dom matice slovenskej Lučenec

Krásu slovenských krojov v malom si môžu záujemcovia pozrieť tento týždeň v Dome Matice slovenskej. Ide o ojedinelú formu predstavenia folklóru na bábikách, ktoré sú zo zbierky Rastislava Belloviča. Výstava potrvá do konca februára.

KARNEVAL NA ĽADE

4. 2. 2017 o 10.00, zimný štadión Lučenec

Veselé rodinné víkendové dopoludnie sa dá stráviť aj na zimnom štadióne. Nebude chýbať zábava, hry, či rôzne súťaže na ľade.

TRIENÁLE AKVARELU

do 5. 2. 2017, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Oplatí sa pozrieť si výstavu z jediného podujatia na Slovensku, ktoré sa zameriava na akvarelovú tvorbu domácich aj zahraničných umelcov. Jej cieľom je oboznámiť verejnosť o s aktuálnymi tendenciami a výsledkami v tejto výtvarnej technike.

KLAMSTVO

5. 2. 2017 o 18.00 , kino Apollo Lučenec

Inteligentná veselohra, ktorá naozaj pobaví. V hlavných úlohách sa predstavia slovenské herecké legendy M. Vášaryová a M. Kňažko. Sekundovať im budú aj Ďalší herci Slovenského národného divadla.

TVORIVÁ DIELŇA PRE RECITÁTOROV

5. 2. 2017, Dom Matice slovenskej Lučenec

Pre každého, kto sa chce naučiť recitovať, alebo sa v tomto umení zdokonaliť, sú určené tvorivé dielne pre recitátorov.

MANŽEL NA HODINU

5. 2. 2017 o 19.00, kino Apollo Lučenec

Manžel na hodinu je pokračovaním úspešnej českej komédie Hodinový manžel. Sleduje ďalšie osudy štvorice hráčov vodného póla z Nymburku, ktorí začali pracovať ako hodinoví manželia – Milana, Honzu, Jakuba a Kryštofa. Milanov (Bolek Polívka) vzťah k doktorke Eliške (Eva Holubová) sa sľubne vyvíja, a keď sa ju Milan konečne odhodlá požiadať o ruku, vyzerá to, že svadbe už nič nestojí v ceste.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zimného Lučenca!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vytrvalé sneženie v uliciach Lučenca komplikuje dopravu
46
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM