Kultúra

Tipy na víkend: Divínska guľašovica a Ipeľský beh lákajú milovníkov jedla i športu

Tento víkend si môžu dopriať nielen milovníci dobrého jedla, hudby a športu. V ponuke sú známe podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Divínska guľašovica a Ipeľský beh lákajú milovníkov jedla i športu
Zdroj: pixabay

Tento víkend je v ponuke skvelá hudba. V sobotu o 16:00 hod je pripravený najznámejšej lučenskej kapely REvoLUCIE v Oxygene.

V sobotu od 18.00 hod sa koná letné športové podujatie pre všetkých vyznávačov zdravého životného štýlu – 6. ročník Ipeľského behu na trati Lučenec – Rapovce. Dĺžka trate 6,5 km predurčuje tento beh aj pre rekreačných športovcov. Štart v Lučenci pred Divadlom B. S. Timravy a cieľ v Rapovciach.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť aj na mieste pri prezentácii na futbalovom štadióne v Rapovciach od 15.30 hod. Deti do 10 rokov majú účasť zadarmo.

Túto sobotu sa v Zichyho kaštieli v Divíne uskutočnia slávnosti. Program začína o 9:00 hod Divínskou guľašovicou – súťažou vo varení guláša. V rámci pestrého programu vystúpia Sestry Sihelské, operná speváčka Mária Turňová, Duchoňovci čo Divadlo z domčeka. Na námestí je pripravený aj bohatý program s atrakciami pre deti.

Ak si chcete urobiť výlet, vyberte sa do Muráňa. Zhruba 5000 návštevníkov očakávajú organizátori na Ródeu Muráň v Revúckom okrese, ktoré sa začína v piatok o 18:30 v lokalite Peprovice, približne jeden kilometer od Muráňa smerom na Tisovec.

Ilustračné foto

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM