Správy Samospráva

Testovanie žiakov v Lučenci? Mesto si na školách spravilo vlastný prieskum

V základných školách v rámci mesta Lučenec si spravili vlastný prieskum, v ktorom zákonní zástupcovia vyjadrili nízky záujem o prezenčnú formu výučby žiakov na druhom stupni s podmienkou testovania

Ilustračný obrázok k článku Testovanie žiakov v Lučenci? Mesto si na školách spravilo vlastný prieskum
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na prípadné testovanie žiakov a ich zákonných zástupcov sa samospráva mesta Lučenca pripravovala. Na sociálnej sieti to uviedla primátorka Alexandra Pivková.

„Na túto tému zasadol krízový štáb mesta, riešilo sa materiálne a personálne zabezpečenie akcie. Ústredný krízový štáb SR však napokon testovanie žiakov druhého stupňa a ich zákonných zástupcov zrušil,“ konštatovala Pivková.

Dodala, že v základných školách v rámci mesta Lučenec si spravili vlastný prieskum, v ktorom zákonní zástupcovia vyjadrili nízky záujem o prezenčnú formu výučby žiakov na druhom stupni s podmienkou testovania dieťaťa a jedného zákonného zástupcu.

Žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia majú podľa nej možnosť vzdelávať sa prezenčne vo svojich školách. „Aktuálne túto možnosť využívajú žiaci v Základne škole (ZŠ) Vajanského, ZŠ L. Novomeského, ZŠ M. R. Štefánika Haličská 8, ZŠ Haličská 7 a ZŠ J. Kármána,“ konkretizovala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM