Správy

Tešíte sa na novú plaváreň v Lučenci? Výstavba bude DRAHSIA a práce potrvajú DLHŠIE

Výstavba novej krytej plavárne v Lučenci odštartovala vlani v auguste, nachádzať sa bude v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk.

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na novú plaváreň v Lučenci? Výstavba bude DRAHSIA a práce potrvajú DLHŠIE
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Výstavba krytej plavárne v Lučenci bude pravdepodobne drahšia a predĺži sa o približne dva mesiace. Dôvodom sú práce navyše, ktoré treba podľa zhotoviteľa vykonať. Vyplýva to z dôvodovej správy k dodatku k zmluve o diele, ktorú samospráva zverejnila na svojej oficiálnej webovej stránke. Dodatkom sa budú zaoberať poslanci mesta na pondelňajšom (31. 7.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Práce navyše

„Počas realizácie prác nastali skutočnosti, ktoré bránia plynulému postupu prác na diele, a je nevyhnutné vykonať navyše práce tak, aby bolo dielo po dokončení užívaniaschopné a plnilo svoju funkciu, na ktorú bolo navrhnuté,“ zhrnula v dôvodovej správe spoločnosť Construct, ktorá výstavbu realizuje. Zhotoviteľom uvedené práce navyše počítajú so zmenami v nosnej konštrukcii či vo vyhotovení interiérových dverí, úpravou vodomernej šachty, doplnením pákových otváračov okien, odvodnenia anglických dvorcov či realizáciou protipovodňových opatrení.

Žiadosť zhotoviteľa o uzavretie dodatku s prácami navyše dostala samospráva v druhej polovici júla, k dôvodom predĺženia prác a zvýšenia ceny sa vyjadrili i stavebný a autorský dozor či projektant realizačnej projektovej dokumentácie. Ako mesto skonštatovalo v dôvodovej správe predloženej na zasadnutie MsZ, práce navyše sú kombináciou potreby zmeny objemového a aj konštrukčného charakteru. Niektoré zmeny však majú v budúcnosti priniesť dodatočnú úsporu nákladov pri prevádzke plavárne.

Viac o tom, o koľko sa zvýši cena diela a aký bude posun prác, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Výstavba novej plavárne v Lučenci
5
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM