Tlačové správy

Ten pravý čas na túru! Vyzrajte na nevyspytateľné počasie

Chystáte sa na túru, ale odrádza vás nevyspytateľné počasie? Zainvestujte do kvalitného outdoorového oblečenia a nenechajte sa zastaviť vetrom ani snehom. V batohu by vám nemala chýbať predovšetkým softshelová pánska bunda. Pýtate sa prečo?

Ilustračný obrázok k článku Ten pravý čas na túru! Vyzrajte na nevyspytateľné počasie
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Zázrak menom softshell

Kvalitná outdoorová bunda je stávkou na istotu, nech už čelíte nízkym teplotám, silnému vetru alebo vytrvalému dažďu. Skvelou voľbou je predovšetkým pánska zimná bunda zo softshellového materiálu, ktorá plní funkciu izolačnú aj ochrannú. Vrchná vrstva bundy zabraňuje vode a snehu vsiaknuť sa do látky, zatiaľ čo spodná vrstva účinne izoluje teplo. Softshellová bunda je navyše ľahká a vďaka svojim vlastnostiam vás nenechá v štichu, nech už vás nohy zavedú kamkoľvek.

Výber tej správnej pánskej bundy vhodnej na outdoorové aktivity vám uľahčí hodnotenie používateľov na Heureka.sk. Vyberať pánskou bundu môžete aj na Heureka.cz

Dažďu a snehu navzdory

Blížiaca sa búrka žiadneho turistu od plánovanej výpravy neodradí, a to ani tá snehová. Než ale vyrazíte, počasiu navzdory, uistite sa, že si v batohu nesiete bundu schopnú odolať aj vytrvalejšiemu dažďu. Softshellový materiál síce býva nepremokavý, ale záleží na konkrétnej hodnote vodného stĺpca, ktorý určuje, ako dlho vás bunda udrží v suchu. Aby bol materiál považovaný za vodeodolný, musí odolať tlaku 1 300 mm vodného stĺpca. Počas túry ale budete pravdepodobne vystavení omnoho nepriaznivejším podmienkam. Preto voľte bundu, ktorá odolá tlaku vyššiemu než 5 000 mm. Bunda Husky Neolory neprepustí ani kvapku vody dokonca až do 15 000 mm vodného stĺpca.

Bunda, ktorá s vami dýcha

Vyrážate na náročné túry, pri ktorých sa poriadne zapotíte? Aby ste aj napriek tomu zostali v suchu, potrebujete softshellovú pánsku bundu, ktorá je priedušná a účinne odvádza pot z povrchu tela smerom von. Medzi vrchnou a spodnou vrstvou softshellovej bundy sa nachádza membrána, ktorá má celý tento proces na starosť. Aby ale skutočne fungovala, musíte sa najprv dostatočne zahriať fyzickou aktivitou. Preto ak sa v bunde chcete venovať len ľahšej turistike, majte na pamäti, že vysoko priedušná membrána vás účinne neochráni pred chladom.

Nech vás zima nezastaví

Vrchná vrstva softshellovej bundy zaistí, že sa k vám nedostane voda ani sneh. Spodná izolačná vrstva z fleecu sa pre zmenu postará o to, aby vami vyprodukované teplo nikam neunikalo a namiesto toho vás príjemne hrialo. Na turistiku vďaka tomu nemusíte zanevrieť ani v zimných mesiacoch alebo po západe slnka. Špeciálne vtedy oceníte bundu s reflexnými prvkami alebo kontrastnou podšívkou.

Zaujala vás niektorá pánska bunda na Heureka.sk, ale nie ste si istí, či bude pre vás tá pravá a spĺňať všetky požiadavky? Pozrite sa na recenzie a hodnotenia od overených používateľov, ktorí si bundu kúpili pred vami.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Heureka.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM