Ľubomíra Karmanová Správy

Stovky dobrovoľníkov chcú skrášliť mesto: Vysadia viac ako 70 stromov

Deň Zeme si dnes pripomenú v mnohých mestách. Aktivity, do ktorých sa zapájajú dobrovoľníci, školy a rôzne inštitúcie, budú zamerané na zlepšenie životného prostredia a ochranu prírody.

Ilustračný obrázok k článku Stovky dobrovoľníkov chcú skrášliť mesto: Vysadia viac ako 70 stromov
Zdroj: TASR

Mesto Fiľakovo chce Deň zeme osláviť zlepšovaním životného prostredia. Ako informoval primátor mesta Attila Agócs, pribudne aj množstvo nových stromov.

„Najvýznamnejšou aktivitou je výsadba stromov vo viacerých lokalitách, ktorú koordinuje oddelenie výstavby, životného prostredia a stratégie rozvoja Mestského úradu. Na jeho výzvu zareagovali jednotlivé školy, združenia i neformálne skupiny, ktoré vopred nahlásili účasť a konzultovali miesto i formu aktivity,“ uviedol primátor.

Podľa jeho vyjadrenia sa na akciu prihlásilo takmer 300 dobrovoľníkov. „Ide prevažne o žiakov základných škôl a študentov strednej odbornej školy a gymnázia vo Fiľakove,“ povedal Agócs. Ďalší dobrovoľníci majú zraz v mestskom parku v areáli záhradníctva. „Tam im budú rozdelené konkrétne dreviny, prípadne náradie a určené lokality, kde sa budú stromy vysádzať,“ vysvetlil primátor.

Mesto má na výsadbu zabezpečených viac ako 70 okrasných i ovocných drevín. „Najviac z nich, približne 40 kusov, sa vysadí v lokalite bývalého ovocného sadu v parku. Šestnásť stromov bude vysadených na Ulici 1. mája pred bytovým domom pri materskej škole a ďalšie v menších počtoch aj v iných lokalitách mesta,“ priblížil Agócs.

Okrem výsadby stromov budú prebiehať aj ostatné práce v rámci jarného čistenia mesta – hrabanie listov, vyzbieranie smetí a likvidácia menších čiernych skládok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM