Správy

SAD Lučenec plánuje modernizáciu vozového parku: Nakúpiť chce takmer 70 vozidiel

Hlavným cieľom spoločnosti je modernizáciou vozového parku poskytnúť cestujúcej verejnosti kvalitnejšie a modernejšie dopravné služby.

Ilustračný obrázok k článku SAD Lučenec plánuje modernizáciu vozového parku: Nakúpiť chce takmer 70 vozidiel
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec plánuje modernizáciu svojho vozového parku, spoločnosť chce nakúpiť takmer 70 nových autobusov pre mestskú a medzimestskú dopravu. Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Autobusový dopravca z južného Slovenska plánuje nakúpiť vysokoenviron­mentálne nízkopodlažné autobusy mestskej a medzimestskej dopravy v troch rôznych dĺžkach, spoločne ide o 67 vozidiel. Zákazka je rozdelená do štyroch častí a celková predpokladaná hodnota predstavuje viac ako 16,5 milióna eur. Spoločnosť nákup plánuje financovať s pomocou európskych zdrojov.

Ako uviedla vedúca manažérka integrovaného manažérskeho systému SAD Lučenec Nikola Ľalík, hlavným cieľom spoločnosti je modernizáciou vozového parku poskytnúť cestujúcej verejnosti kvalitnejšie a modernejšie dopravné služby. SAD Lučenec aktuálne prevádzkuje vyše 200 autobusov a zabezpečuje verejnú dopravu v okresoch Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Revúca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM