Rôzne Samospráva

Prilož ruku ku skrášleniu Lučenca: Mesto pripravilo súťaže a jarnú gruntovačku

Mesto Lučenec pripravilo bohatý program pri príležitosti Dňa Zeme a vody, ktoré sa uskutoční dňa 26. apríla 2019 v mestskom parku

Ilustračný obrázok k článku Prilož ruku ku skrášleniu Lučenca: Mesto pripravilo súťaže a jarnú gruntovačku
13
Galéria
Zdroj: Boris Macko

Samospráva pozýva na podujatie pri príležitosti Dňa Zeme a vody v Lučenci, ktoré sa uskutoční dňa 26. apríla 2019 v mestskom parku v Lučenci v čase od 9.00 do 12.00 hod. v okolí altánku. Podujatie je venované všetkým, ktorí to so skrášľovaním životného prostredia myslia vážne.

Program:

  • Súťaže pre deti materských škôl (žiaci Strednej odbornej školy pedagogickej Lučenec)
  • Súťaž 9-členných družstiev + pedagóg s tematikou ochrany ohrozených druhov (CVČ Magnet): ochrana ohrozených druhov (rastlín aj živočíchov). Cieľom je spomaliť ich vymieranie. Objavuje sa problém miznutia biodiverzity z miest (Správa Chránenej oblasti Cerová vrchovina)
  • Prezentácia lesov na Slovensku v stánku (Lesy SR, š.p.)
  • Čítanie a kreslenie detí v rámci projektu Les ukrytý v knihe (Novohradská knižnica)
  • Ukážky techniky – kráčajúci bager MENZI MUCK na svahu a v koryte Tuhárskeho potoka vedľa amfiteátra v blízkosti premostenia pre peších (Správa povodia horného Ipľa)
  • Ukážky techniky na parkovisku pred mestským parkom a pred SPŠ stavebnou (Mepos, s.r.o.)

„Mesto Lučenec v spolupráci s OZ Novohrad opätovne vyhlásili súťaž pod názvom Prilož ruku ku skrášleniu mesta, ktorá prebehne v sobotu 27. apríla 2019 od 9.00 hod. Organizátori budú vyhodnocovať najkrajšiu zmenu pred/po upratovaní a najlepší budú ocenení víkendovým vstupom zadarmo do Novolandie Rapovce,“ informovala Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky.

V týždni od 24. – 27.4.2019 sa do skrášľovania a čistenia svojho okolia zapájajú aj materské, základné a stredné školy spolu so zamestnancami mestského úradu a občanmi v jednotlivých lokalitách mesta.

Sprievodným podujatím je aj „Jarná gruntovačka" pod názvom Čistím, čistíš, dýchame Lučenec, ktorú organizuje Rozvojová agentúra Banskobystrického kraja, n.o. a Oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie.

Ide o čistiacu prechádzku trasou bojiska Bitky pri Lučenci – Malej Vsi dňa 26.4.2019 so začiatkom o 10.00 hod. na autobusovej zastávke v Malej Vsi.

Ilustračné foto, archív

Labute v lučeneckom parku rastú do krásy
17
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM