Jakub Forgács Správy Samospráva

Očkovanie vo veľkom sa rozbehne aj v Lučenci: Kapacita bude až stovky ľudí denne

Banskobystrický kraj začína očkovať v ďalších mestách. Počas víkendu sa pridáva Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie vo veľkom sa rozbehne aj v Lučenci: Kapacita bude až stovky ľudí denne
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) spúšťa počas víkendu 6. – 7. marca očkovanie v ďalšom očkovacom centre. Pridá sa aj očkovacie centrum v Lučenci. BBSK o tom informoval na svojej facebookovej stránke.

„Očkovacie centrum sme v Lučenci pripravili v priestoroch mestského úradu, v spolupráci so zdravotníckym zariadením KardioMed, ktoré bude mať na starosti medicínsku stránku očkovania. Očkovať sa tu bude počas oboch víkendových dní od 10. do 18. hodiny, denná kapacita centra je približne 300 ľudí,“ povedal podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý za projektom krajských očkovacích centier stojí.

V budúcom týždni otvorí kraj aj ďalšie očkovacie centrá, pribudne Zvolen, Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom a Brezno. Od apríla počíta župa, v prípade dostatku vakcín, aj s otvorením ďalších centier vo Veľkom Krtíši a v Revúcej.

„Prihlasovanie na očkovanie zatiaľ nie je otvorené pre širokú verejnosť, v budúcnosti by sa však záujemcovia mali vedieť zaregistrovať cez portál korona.gov.sk. Aktuálne sa v našich očkovacích centrách očkujú učitelia a kritická infraštruktúra vakcínami AstraZeneca a na základe zoznamov, ktoré dostávame od ministerstva zdravotníctva,“ objasnil vedúci oddelenia zdravotníctva Úradu BBSK Martin Caudt.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM