Eliška Šándorová Iné športy Šport

Obchodná akadémia v Lučenci má majsterku Slovenska v atletike

Na krajskom kole súťaže v atletike žiačok reprezentovala Obchodnú akadémiu v Lučenci prváčka Michaela Lenhartová. A hneď aj prišla so zlatom!

Ilustračný obrázok k článku Obchodná akadémia v Lučenci má majsterku Slovenska v atletike
2
Galéria
Zdroj: OA Lučenec

Miacheala Lenhartová je študentkou prvého ročníka na Obchodnej akadémii v Lučenci. a koncom apríla sa zúčastnila v Basnkej Bystrici súťaže v skoku do výšky.

V krajskej súťaži v atletike žiačok a žiakov stredných škôl, ktorú usporiadalo Centrum voľného času Junior, bola veľmi úspešná. Po prezentácií žiaci pretekali na štadióne Dukly –Štiavničky. V tejto disciplíne sa do krajského kola súťaže prihlásilo 8 skokaniek. Študentky sa napriek nie práve priaznivému počasiu v chlade a s častým vetrom snažili dosiahnuť čo najlepší výkon.

Základná výška v súťaži bola 135 cm. Michaela Lenhartová začala súťažiť pri postupovej výške 145 cm. Až na výške 160 cm mala prvý opravný pokus. Dovtedy bola úspešná na každej výške na prvý pokus. Výšku 160 cm prekonala na tretíkrát.

„Nakoniec práve posledný pokus na tejto výške bol ten zlatý, ktorý súčasne znamenal postup víťazky Michaely Lenhartovej na Majstrovstvá Slovenska stredných škôl – Olympiád stredoškolákov Slovenskej republiky Gaudeamus Igitur v Trnave, ktorú usporiadala Slovenská asociácia športu na školách na Mestskom atletickom štadióne Antona Hajmássyho,“ informovala o úspechu študentky Kvetoslava Kriváková z OA Lučenec.

Zlatú medailu opäť získala najmladšia medailistka Michaela Lenhartová, ktorá v súťaži všetky postupové výšky absolvovala na prvý pokus. Napokon zvíťazila výkonom 153 cm. Nad jej sily bola v týchto veľmi nepriaznivých podmienkach výška 156 cm.

Zdroj a foto: OA Lučenec

OA Lučenec má majsterku v atletike
2
Galéria
Zdroj: OA Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM