Správy

Novoročný ohňostroj v Lučenci NEBUDE: Mesto miesto toho odmení seniorov i deti

Chýbajúce novoročné oslavy mesto svojim obyvateľom vynahradí. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Novoročný ohňostroj v Lučenci NEBUDE: Mesto miesto toho odmení seniorov i deti
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Samospráva Lučenca v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu ruší tradičný novoročný ohňostroj. Z ušetrených financií pripraví pre seniorov vitamínové balíčky, deťom novoročný program vynahradí bezplatným korčuľovaním či vstupom na fantazijnú výstavu v lučeneckej synagóge. Informoval o tom hovorca mesta Andrej Barančok.

Vitamíny aj bezplatný skibus

"Sme tesne pred štvrtou vlnou pandémie a vieme, že najohrozenejšia skupina obyvateľov je v kategórií starších ako 65 rokov. Práve naši seniori, ktorých v tejto vekovej kategórii máme v meste viac ako 5-tisíc, sú tí, ktorí budovali naše mesto,“ vysvetlila primátorka Alexandra Pivková. Ako dodala, vitamínové balíčky bude samospráva seniorom distribuovať počas januára.

Chýbajúce novoročné oslavy mesto vynahradí i rodinám s deťmi s trvalým pobytom v Lučenci a to bezplatným verejným korčuľovaním. Deti budú môcť navyše zadarmo navštíviť i výstavu Draci a drakobijci v lučeneckej synagóge.

"K tomu na Nový rok 1. januára bude skibus pre rodiny s deťmi, ktorý jazdí na trase Lučenec – Hriňová a Látky, úplne zadarmo. Verím, že naši obyvatelia pochopia, že nie je možné za súčasných podmienok organizovať novoročné oslavy a podujatia, na aké sme boli zvyknutí,“ dodala primátorka.

Chcete sa ísť korčuľovať?

Bezplatné verejné korčuľovanie na zimnom štadióne budú môcť rodiny s deťmi využiť od 23. decembra. Štadión bude fungovať v režime OP a každá hodina je vyčlenená pre maximálne šesť osôb. Je preto potrebné vopred si rezervovať termín na telefónnom čísle 0907 806 425. Výs­tavu Draci a drakobijci budú môcť deti bezplatne navštíviť počas novoročného víkendu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM