Michaela Mozolányová Rôzne

Netradičné čítanie: Autori prečítajú svoje literárne kúsky priamo vo vozni vlaku

Vo vestibule Železničnej stanice v Lučenci dnes napoludnie otvorili netradičný projekt. Prezentovať sa v ňom budú rôzni autori z Novohradu, zatiaľ čo vlak bude v pohybe.

S netradičným spríjemnením cesty sa dnes môžu stretnúť cestujúci vo Vlaku literatúry medzi Lučencom a Utekáčom. Novohradskí autori prózy a poézie im budú totiž čítať počas jazdy svoje literárne práce.

Prezentáciu literárnej tvorby predvedú v poslednom vozni osobného vlaku na trase Lučenec – Utekáč a späť. Vlak z Lučenca odchádza o 12.40 a jeho príchod späť je o 15.47 hod. . „Podujatie organizuje Novohradské osvetové stredisko, Železnice slovenskej republiky a Literárny klub Vlas. Je to atypické autorské čítanie poézie a prózy počas cestovania vlakom,“ informovala hovorkyňa mesta Lučenec Mária Bérešová.

Na stanici v Lučenci bude čakanie spríjemňovať saxofonista František Klempár a vo vlaku bude na heligónku hrať Vladimír Sihelský. Počas jazdy zas bude sprevádzať účastníkov Jano Cíger z Mädokýša, na saxofóne František Klempár a na heligónke Vladimír Sihelský.

Z autorov sa odprezentuje Hana Košková, Viera Herczeghová, Ján Cíger, Juraj Cintula, Jaroslav Burjaniv, Martin Dzúr, Evka Kmeťová, Ľubomír Činčura a ďalší.
Súčasťou projektu je aj malá litexkurzia, kedy moderátor pri zastavení na jednotlivých staniciach v krátkosti spomenie významné osobnosti danej lokality. Suvenírom pre všetkých bude obdoba klasického lepenkového cestovného lístka.

Foto: ilustračné

Vlak literatúry
1
Galéria
Foto: Michaela Mozolányová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM