Správy

Máme nový slovenský REKORD v hode mobilom do diaľky: Neuveríte, ako ďaleko ho Adam hodil!

Nový slovenský rekord v hode mobilom do diaľky v Lučenci vytvoril Banskobystričan Adam Antalec.

Ilustračný obrázok k článku Máme nový slovenský REKORD v hode mobilom do diaľky: Neuveríte, ako ďaleko ho Adam hodil!
Zdroj: Ičko 3/19 , slovenskerekordy.sk

Jeho hodnota bola 75,8 metra. TASR o tom v nedeľu informoval zástupca Knihy slovenských rekordov Igor Svítok. Ako ďalej uviedol, na druhom mieste sa umiestnil Martin Bezák z Partizánskeho, ktorý hodil mobil do diaľky 69,8 metra.

Tretím bol Matej Tkáč z Banskej Bystrice s hodnotou 68,8 metra, ktorý vlani skončil na druhom mieste. Svítok pripomenul, že na lučeneckom futbalovom štadióne v sobotu (19. 8.) hádzali súťažiaci mobily Nokia 3310 s batériou.

Podľa jeho slov to boli druhé Majstrovstvá Slovenska v hode mobilom do diaľky. „Boli sa pozrieť aj partneri akcie, ktorí prispeli aj k ekologickému vzdelávaniu. Vyzbierali množstvo nepoužívaných telefónov,“ objasnil s tým, že víťaz získal nový mobilný telefón.

Dodal, že súťažili deti, ženy a muži a snažili sa zlomiť minuloročný slovenský rekord, ktorého hodnota bola 66,4 metra. „Do podujatia sa počas dňa zapojilo 501 súťažiacich,“ podotkol.

Akcia bola v sobotu súčasťou desiateho ročníka Lučeneckého hodovania. Podujatie okrem hudobného programu prinieslo i tradičný jarmok, pivný festival či jazdy historickým vlakom.

Ako to bolo v Lučenci.

Posted by Slovenské rekordy on Sunday, August 20, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM