Správy Samospráva

Lučenec plánuje rekonštrukciu Divadla B. S. Timravy: Odkiaľ chce vziať na to peniaze?

Podľa mesta si stavba vzhľadom k svojmu veku vyžaduje rekonštrukciu na zabezpečenie jej ďalšieho technického fungovania.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec plánuje rekonštrukciu Divadla B. S. Timravy: Odkiaľ chce vziať na to peniaze?
Foto: Boris Macko

Lučenecká samospráva chce zrekonštruovať budovu Divadla B. S. Timravy. Na októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci mesta schválili podanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky na obnovu interiéru divadla i jeho debarierizáciu. Informoval o tom hovorca mesta Andrej Barančok.

Státisíce eur

Budova divadla bola postavená v 50. rokoch minulého storočia, od vtedy až po súčasnosť plní funkciu kultúrnej inštitúcie. Podľa mesta si stavba vzhľadom k svojmu veku vyžaduje rekonštrukciu na zabezpečenie jej ďalšieho technického fungovania. Potrebné sú i zásahy, vďaka ktorým by sa divadlo vedelo prispôsobiť požiadavkám súčasných návštevníkov.

„V súčasnosti už prebehla rekonštrukcia elektroinštalácií a aktuálne prebieha rekonštrukcia strechy a zvodov z vlastných zdrojov mesta Lučenec. Avšak aj interiér budovy si zaslúži pozornosť a obnovu,“ priblížil Barančok s tým, že samospráva na tento účel podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 200-tisíc eur.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM