Jakub Forgács Správy Samospráva

Lučenčania môžu spojiť príjemné s užitočným: Chystá sa tradičná akcia v prírode

V rámci Dňa Zeme Lučenčania spoločne vyčistia okolie nášho mesta. Takto sa môžete zapojiť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania môžu spojiť príjemné s užitočným: Chystá sa tradičná akcia v prírode
3
Galéria

Lučenecká primátorka Alexandra Pivková na sociálnej sieti vyzvala obyvateľov, aby na prírodu a životné prostredie, v ktorom žijú, mysleli nie len pri príležitosti Dňa Zeme. „Každý preto v týchto dňoch, ale aj počas celého roka, prispejme ku krajšiemu okoliu a vyzbierajme odpadky v našom okolí alebo vo vybranej lokalite,“ uviedla.

Bezplatné odnesenie

Ako spomenula, v prípade, ak sa vám podarí vyzbierať väčšie množstvo odpadkov, môžete požiadať mesto o ich bezplatné odnesenie a vyhodenie.

Samosprávu môžete kontaktovať mailom na adrese jarmila.fekiacova@lucenec.sk alebo telefonicky na čísle 0905 587 850, kde upresníte polohu vami vyzbieraného odpadu, ktorý necháte na krajnici cesty alebo na podobne dobre dostupnom mieste, resp. pri zbernej nádobe.

Tradičná brigáda

Mesto Lučenec, OZ Novohrad, Dobrovoľníci Novohradu a ZSS Harmónia zároveň pozývajú všetkých milovníkov prírody na tradičnú akciu, ktorá sa aj tento rok uskutoční v rámci Dňa Zeme. Jej cieľom bude čistenie životného prostredia a prírody v okolí mesta Lučenec.

„Zraz je naplánovaný na 24. apríla (sobota) o 9.30 hod. na Námestí republiky pri stanovišti Zelených bicyklov, kde budú zadarmo pripravené bicykle pre účastníkov, ktorými sa spoločne presunieme do Mestských lesov Lučenec,“ pokračovala Pivková.

„V prípade, ak sa chcete zapojiť „na pešo“, tak sa stretneme pri altánku, ktorý sa nachádza v lokalite Kúpele Lučenec o 10.00 hod. V rámci tejto tradičnej akcie sa zúčastnení viac dozvedia o projekte pripravovaných cyklotrás Lučenec – Halič a Lučenec – Vidiná a taktiež o snahách mesta v Mestských lesoch Lučenec,“ spomenula.

Ďalšie aktuálne správy

„Pre každého budú pripravené rukavice a vrecia na odpad,“ poznamenala primátorka.

Ako upozornila, počas celej akcie budú dodržiavané aktuálne platné epidemiologické opatrenia. „Naše okolie budeme čistiť v malých skupinkách po šesť osôb,“ doplnila.

Kompost zostáva

Pre veľký záujem bude podľa jej slov kompost pre občanov mesta dostupný až do konca apríla.

„Voľne dostupná kopa tohto materiálu bude umiestnená na veľkom parkovisku, ktoré sa nachádza na Ulici športovej oproti bráne futbalového štadióna. Občania si môžu priniesť vlastné nádoby a vrecia, do ktorých si kompost budú môcť nabrať. Veríme, že k tomu každý občan pristúpi citlivo a zoberie si množstvo, ktoré reálne potrebuje a využije,“ dodala Pivková so slovami, že kompost si budú môcť obyvatelia naberať v období do 30. apríla 2021.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

Lučenčania v rámci Dňa Zeme vyčistia okolie mesta
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM