ELA Samospráva

Investori majú o Lučenec záujem, v súčasnosti prebiehajú rokovania s dvoma

O Lučenec v posledných rokoch prejavilo záujem viacero spoločností, ktoré mali záujem spustiť v meste podnikanie.

Ilustračný obrázok k článku Investori majú o Lučenec záujem, v súčasnosti prebiehajú rokovania s dvoma
Zdroj: TASR

Investori majú aj v súčasnosti o Lučenec záujem a miestna samospráva aktuálne sprostredkovane rokuje s dvoma spoločnosťami, ktoré by sa mohli v meste etablovať. TASR to povedala primátorka Alexandra Pivková po septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Chcú najlepšie podmienky

„Je záujem o investovanie. Samozrejme, každý chce tie najlepšie podmienky. My náš priemyselný park máme už naplnený a zazmluvnený, ale okolo neho je ešte priemyselná zóna – to sú cudzí vlastníci pozemkov, kde MsZ odsúhlasilo zmluvy o budúcich zmluvách, ktoré s nimi môžeme uzatvoriť a ponúkať to ako priemyselnú zónu pre ďalších investorov,“ uviedla Pivková.

Celková plocha spomínanej priemyselnej zóny je podľa nej zhruba 30 hektárov, aktuálne zmluvy, ktoré umožnia ľahší príchod investorov, sa však zatiaľ týkajú menšej plochy.

Dodala, že samospráva je pripravená plniť v takýchto prípadoch úlohu prostredníka medzi vlastníkmi a investormi.

Infraštruktúra je základ

O Lučenec v posledných rokoch prejavilo záujem viacero spoločností, ktoré mali záujem spustiť v meste strojárenskú výrobu či montáž hliníkových a železných brán.

Podľa primátorky mestu pri získavaní ďalších veľmi pomáha rýchlostná cesta, ktorá v súčasnosti vedie od Zvolena po Kriváň a ďalšie dva úseky by mali pribudnúť v budúcich rokoch.

„Tým, že máme R2, ich príchod vidím reálnejšie,“ zakončila Pivková. Ako odznelo na augustovom výjazdovom rokovaní vlády v Buzitke, ktoré sa týkalo aj aktualizácie Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec, v regióne sa podarilo za posledné tri roky znížiť mieru nezamestnanosti z viac ako 16 percent na zhruba 7,5 percenta.

Podľa ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) je však v rámci okresu v evidencii nezamestnaných ešte stále takmer 3500 osôb, z toho 1550 stredoškolákov a 230 vysokoškolákov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM