Boris Macko Rôzne Rôzne

FOTO: Zelená labuť už nie je za plotom. Zábery, ktoré potešia oči Lučenčanov

Plot okolo zelenej labute v Mestskom parku rozdelil Lučenčanov. Nakoniec však predsa zmizol. Ako aktuálne vyzerá nová pýcha nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zelená labuť už nie je za plotom. Zábery, ktoré potešia oči Lučenčanov
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatkom minulého týždňa sme poukázali na to, že zelená labuť poskladaná z rastlín je obkolesená prenosným oplotením. Viacero Lučenčanov na sociálnych sieťach s týmto krokom nesúhlasilo, iným to naopak neprekážalo. Mesto argumentovalo tým, že na chrbte labute bola poškodená tráva. Podľa hovorkyne mesta Michaely Hrnčiarovej to mali spôsobiť nezodpovední rodičia, ktorí kvôli foteniu vykladali svoje deti na chrbát labute.

V súčasnosti je už všetko inak. Mesto dodržalo sľub a oplotenie odstránilo. „Keďže záhradníci dokončili svoje dielo, nie je dôvod na to, aby tam boli zábrany aj naďalej. Priestranstvo okolo labute je voľne prístupné,“ informovala hovorkyňa.

Bohužiaľ, niektorí rodičia odstránenie plota využívajú na to, aby svoje ratolesti vyložili, alebo nechali vyliezť na labuť a tam si ich fotia. Už teraz pri zbežnom pohľade jasné na niektorých miestach vidno presvitajúcu zeminu, či dokonca konštrukciu. „Ľudia sú nepoučiteľní, ale napriek tomu chceme, aby okolo labute nebol plot. Vzhľadom na okolnosti tam dáme aspoň tabuľu s upozornením, aby na labuť nikto neliezol,“ komentovala situáciu hovorkyňa mesta.

Potešujúce je, že labuť, ktorú vlastne tvorí kovová konštrukcia s vysadenými rastlinami nie je len krátkodobá záležitosť. „Ostane tam určite dlhšie, ak nie nastálo. Bude tam aj v zime Návštevníci sa ňou budú môcť kochať i na jar,“ uzavrela Hrnčiarová.

Pre úplnosť treba dodať, že nová atrakcia pribudla v Mestskom parku aj vďaka tomu, že sa mesto zapojilo do grantového systému, odkiaľ nakoniec získalo 3 000 eur. Tie boli určené na vytvorenie živých, zelených prvkov labute.

Ako vyzerá zelená labuť po odstránení plotu si môžete pozrieť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Plot, ktorý rozdelil Lučenčanov. Dočká sa zelená labuť odstránenia železnej bariéry?

Známy spisovateľ Andrej Plávka v Lučenci: Čo spojilo významného autora a naše mesto?Známy spisovateľ Andrej Plávka v Lučenci: Čo spojilo významného autora a naše mesto?

Okolo zelenej labute už nie je plot. Pre niektorých rodičov je to povzbudením na
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM