Správy

FOTO: Nový chodník zvýši bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov obce Veľké Dravce

Bezpečnosť obyvateľov i návštevníkov obce Veľké Dravce v okrese Lučenec má zvýšiť nový chodník, ktorý samospráva postavila na ulici smerom do susednej dediny Husiná.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nový chodník zvýši bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov obce Veľké Dravce
2
Galéria
Zdroj: TASR

Podľa slov starostky Viery Rubintovej chodník vznikol na ulici, kde je veľká premávka nákladných áut, ktoré smerujú do dvoch neďalekých kameňolomov.

„Dĺžka nového chodníka je 230 metrov a má nadväznosť na náučný chodník, ktorý z obce vedie smerom na vrch Veľký Bučeň. Museli sme však dorábať aj oporný múr, lebo projekt neriešil svahovitosť terénu na konci chodníka,“ uviedla starostka a dodala, že na výstavbu získali od štátu vo forme nenávratného finančného príspevku približne 96-tisíc eur. Zvyšné náklady na tento múr vo výške zhruba 24-tisíc eur uhradia z vlastných prostriedkov.

Ďalšou plánovanou investíciou do cestnej infraštruktúry v obci má byť podľa nej vybudovanie nového chodníka a povrchu takzvanej novej ulice.

„Zatiaľ to ešte nemáme projekčne podchytené, ale určite to chceme v budúcnosti riešiť. Zrejme však až po vybudovaní vodovodu, na ktorý už máme prísľub,“ zakončila Rubintová.

Ilustračné foto, TASR

Chodník v obci Veľké Dravce
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM