Boris Macko Krimi

FOTO: Nepríjemný nález v centre Lučenca. Striekačky priamo v parku pri ihrisku

Použité striekačky pohodené pod kríkmi pri panelákoch? Smutná realita a Lučenčania tvrdia, že to nie je prvý raz.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nepríjemný nález v centre Lučenca. Striekačky priamo v parku pri ihrisku
8
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Takmer priamo v centre mesta, v malom parku na ulici M. R. Štefánika, nechal ktosi „vizitku“ v podobe použitých injekčných striekačiek. Obyvatelia blízkych bytoviek tvrdia, že je to dielo narkomanov. Boja sa o svoje zdravie, aj zdravie malých detí, keďže neďaleko je aj detské ihrisko.

Polícia drogy nezistila

„Už som upovedomil aj mestskú políciu, toto je už príliš. Veď sa tam pohybuje plno mamičiek s deťmi. Strašne ma to nazlostilo, keďže som tiež otec a mám malé dieťa,“ upozornil na problém Lučenčan Vlado Ružinský.

„Niekedy sa takmer nedá prejsť cez parčík bez toho, aby ste nenatrafili na niečo feťácke“. Cítim sa pomaly ako v bratislavskom Pentagone," dodal ďalší obyvateľ blízkych panelákov, Jozef. Podľa neho je to problém, ktorý pretrváva už dlhšie.

Mestská polícia tvrdí, že riešenie drogovej trestnej činnosti nepatrí do jej kompetencie. „Všetky zistené poznatky sa postupujú na riešenie obvodnému oddeleniu polície, prípadne na okresné riaditeľstvo Policajného zboru. Tak to bude aj v tomto prípade. Mestská polícia venuje pozornosť hliadkovaniu v parčíku pri soche M. R. Štefánika, tak isto ako v ostatných častiach mesta Lučenec. Hliadky Mestskej polície pri priamom výkone služby nezistili užívanie ani distribúciu drog v tejto časti mesta,“ tlmočila stanovisko mestskej polície hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Hliadky v parčíku

Štátna polícia má podobné poznatky. „Hliadky sú priebežne velené do tejto lokality či už v dennej, tak aj nočnej dobe. V roku 2016 a k 8. marcu 2017 nebola v tejto lokalite zaznamenaná žiadna drogová trestná činnosť. Taktiež v tomto čase nebolo zaznamenané ústne, osobné, písomné alebo iné oznámenie, v ktorom by za uvedené obdobie bola oznámená drogová trestná činnosť,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dodala, že posledné oznámenie ohľadne drogovej trestnej činnosti v štvrti M. R. Štefánika bolo podané v auguste 2014. „Vtedy boli na miesto vysielané hliadky, ktoré dostali za úlohu zamerať sa na fyzickú kontrolu osôb podozrivých z predaja a užívania návykových látok. Uvedená úloha bola v inštruktážach pre policajtov daná v mesiacoch august až október 2014,“ upresnila Faltániová. Naše upozornenie na podnety Lučenčanov nakoniec padlo na úrodnú pôdu a hliadky majú chodiť do parčíka častejšie. „Na základe obdržaného e-mailu budú policajti uvedenú úlohu plniť počnúc dnešným dňom,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Pozrite si v našej fotogalérii parčík M. R. Štefánika

V OBRAZOCH: V parčíku neďaleko centra Lučenca sa majú stretávať narkomani
8
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM