Boris Macko Rôzne

FOTO: Labuť v lučeneckom parku čelí nájazdom návštevníkov. Ako ju mesto ochráni?

O krásnej labuti vytvorenej z rôznych rastlín v Mestskom parku sme už písali viackrát. Spočiatku bola ohradená oplotením, ktoré je dnes už minulosťou. A ľudia to zneužívajú.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Labuť v lučeneckom parku čelí nájazdom návštevníkov. Ako ju mesto ochráni?
Foto: Boris Macko

Mesto chce vyjsť v ústrety návštevníkom parku a plot sa už na miesto okolo labute nevráti. Horšie je, že viacero ľudí zneužíva voľný prístup k labuti a fotia sa na nej dospelí aj deti. Keď sme poukázali na problém, hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová pred vyše týždňom prisľúbila, že nájdu riešenie. Napríklad tabuľu s upozornením, aby na labuť nechodili.

Zatiaľ je ale všetko po starom a labuť je nespratnými návštevníkmi ničená ešte viac. Dokonca už vidno aj železnú konštrukciu, ktorá drží zelené rastliny. „Zatiaľ k tomu nevieme povedať nič nové. Vyjadríme sa zajtra, prípadne v najbližších dňoch, keďže kolega, ktorý to má na starosti, je na dovolenke,“ povedala v pondelok hovorkyňa mesta.

Magistrát by mal k opatreniam na ochranu labute pristúpiť čo najskôr, keďže niektorí nedisciplinovaní návštevníci parku ju síce nechtiac, ale predsa len ničia stále viac. Neuvedomujú si, že túto atrakciu môžu obdivovať len vďaka grantu 3000 eur plus niektoré ďalšie náklady. Vďaka nim to môžu byť nakoniec vyhodené peniaze a ďalšie nálady pre mesto.

Pozrite si, ako aktuálne vyzerá zelená labuť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Zelená labuť už nie je za plotom. Zábery, ktoré potešia oči Lučenčanov

Lučenec láka turistov z Izraela aj Kanady. Kam ich to v meste ťahá najviac?

V OBRAZOCH: Zelenú labuť v Mestskom parku ničia návštevníci
5
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM