Boris Macko Rôzne

FOTO: Detské ihriská v Lučenci ostali rozobraté. Vieme, kedy ich dokončia!

Keď začiatkom decembra začali robotníci rozoberať niektoré detské ihriská, vysvitlo, že sa dočkajú obnovy. V týchto dňoch však práce ustali.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Detské ihriská v Lučenci ostali rozobraté. Vieme, kedy ich dokončia!
15
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Plánovaná rekonštrukcia ihrísk prebieha na dvoch rušných miestach v meste – na Námestí Republiky a v Mestskom parku. Ešte začiatkom decembra minulého roka sme informovali o detailoch revitalizácie ihrísk. Už teraz je jasné, že na Námestí Republiky niektoré prvky detského ihriska ostanú, iné vymenia. "Existujúcu zostavu nahradí iná, veľká s tromi vežami, lezeckou stenou a šmýkačkami. Pribudne aj veľká trojitá hojdačka,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Niektorých Lučenčanov ale zarazilo, že kým na Námestí Republiky sa už nová podoba detského ihriska črtá, v Mestskom parku idú práce o poznanie pomalšie. Zatiaľ tam vidno len ryhu v zemi, ktorá vedie okolo časti detského ihriska, ktoré je ohradené páskou. V prvej etape sa práce týkajú časti ihriska s rozlohou 200 m2.

„Svoju úlohu na dokončení zohráva aj počasie. Práce na rekonštrukcii detských ihrísk majú byť hotové do 15. marca tohto roka,“ upresnila hovorkyňa mesta.

Práve v parku chystá mestský úrad viacero projektov. Rozšírenie FIT cesty, projekciu nového zábavného parku pre deti, obnovu bývalého Strandu. Spomínané projekty si vyžiadajú náklady vyše 51 000 eur. Z toho 17 500 eur majú poskytnúť sponzori.

Pozrite si, ako pokročili práce na dvoch detských ihriskách v Lučenci!

V OBRAZOCH: Rekonštrukciu detských ihrísk majú dokončiť v marci
15
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM