Boris Macko Rôzne

FOTO: Ďalší úspech na konte lučeneckej Synagógy: Hlavná cena v súťaži Stavba roka!

Zrekonštruovaná Synagóga žne v posledných mesiacoch jeden úspech za druhým. Tentoraz si pripísala ďalší v prestížnej súťaži a dokonca nie je jeden!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalší úspech na konte lučeneckej Synagógy: Hlavná cena v súťaži Stavba roka!
11
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Lučenčania môžu byť na vynovenú Synagógu právom hrdí. Koncom minulého roka získala od ministerstva kultúry cenu Fénix, ale aj iné tituly, či ocenenia. Úspechy žne aj naďalej. Momentálne zažiarila aj v súťaži Stavba roka 2016. Od Únie miest a obcí Slovenska (ÚMOS) získala hlavnú cenu a v hlasovaní verejnosti skončila na treťom mieste.

„Som nesmierne rád, že Synagóga opäť uspela v silnej konkurencii. V propagácii to pomáha nielen budove, ale aj celému Lučencu. Je to hlavne ocenenie snahy mesta a sčasti aj našej organizácie,“ komentoval ďalší úspech Tomáš Belko, riaditeľ mestskej organizácie LUKUS, ktorá je správcom Synagógy aj Radnice.

Synagóga dostala hlavnú cenu od ÚMOS za použitie inovatívnych reštaurátorských postupov, progresívnu prezentáciu zachovaných a obnovených architektonických detailov úspešné zvládnutie náročného technického riešenia sanácie jednotlivých konštrukcií objektu, vysokú kvalitu výsledného diela z pohľadu zachovania jej kultúrno-historickej hodnoty a významný prínos pre rozvoj kultúry v meste Lučenec a v jeho okolí.

„Okrem bežných akcií chystáme v Synagóge ďalšiu výstavu na letnú turistickú sezónu. Zatiaľ neprezradím akú, bude to prekvapenie,“ dodal riaditeľ s tým, že Lučenčania i návštevníci mesta sa môžu tešiť na rôzne akcie, výstavy či koncerty počas celého roka.

Pozrite si úspešnú Synagógu v našej galérii!

Pozrite si krásu zrekonštruovanej synagógy
11
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM